A legjobb sportolókat köszöntötték – Mozgástól a profizmusig

A mozgás örömétõl az országos, nemzetközi versenyeken megszerzett kiváló helyezésekig kitartó és fáradságos munkán át vezet az út. Ezt a kitartást és fáradságot ismerte el az önkormányzat február 12-én, a hagyományos sportolói ünnepségen.

A gyermek, serdülõ és ifjúsági korosztályban tizenhárom csapat, míg öt felnõtt csapat, a Szentesi Lábtenisz Szabadidõ SE, a Szentesi Tenisz Klub és a Szentesi Kinizsi SZITE közös csapata, a Szentesi Pollák DSE, a Hungerit-Metalcom Szentesi VK felnõtt nõi csapata és a Szilver TSE formációs táncosai érdemelték ki 2010. évi teljesítményükkel az elismerést.
A gyermek, serdülõ, ifjúsági sportolók egyéni elismerése elérte az ötvenet, de a felnõtt kiválóságok is negyvennégyen hallhatták a nevüket.
E rövid statisztika után essék szó a hagyományos különdíjasokról. 2010-es teljesítménye is feljogosítja az Év sportolója címre Lantos Lehelt, az Oyama Dojo SE kiválóságát. Az 1992-ben született sportoló ötévesen kezdte a Kyokushin Karatét az Oyama Doja sportegyesületben. A Koszta József Általános Iskola elvégzése után tanulmányait a Boros Sámuel Szakközépiskolában folytatta. 2007-ben diákolimpiát nyert, 2008-ban Japán bajnoki harmadik helyezett, majd ugyanebben az évben súlycsoport nélküli felnõtt magyar bajnokságon második helyezést ért el 16 évesen. Ezután már a világ legnagyobb Kyokushin viadalán indulhatott 2009-ben, 17 évesen bekerült a nemzetközi válogatottba. Még ebben az évben vizsgázott fekete övre és lett elsõ danos mester.

2010-ben kiváló tanulmányi és sporteredményei után megkapta a Boros díjat. A tavaszi Európa Bajnokságon aranyérmet szerzett. Kiváló érettségi után felvételt nyert a Testnevelési Egyetemre. 2010. októberében Olaszországban világbajnok lett, majd Budapesten Európa Kupát nyert. S mivel a Damjanich Tagiskolában Kyokushin Karatét oktatott, tanítványai közül is kerültek ki országos bajnoki helyezettek, diákolimpiai bajnok is.
Az Év edzõje Zantleitner Krisztina százötvenszeres válogatott, olimpiai hatodik és negyedik, világbajnok és Világ Kupa gyõztes vízilabdázó. A Hungerit-MetalCom-Szentesi VK. felnõtt nõi csapatának 2009-tõl vezetõedzõje. Eddigi sikerük Magyar Bajnoki II. és III. valamint I. helyezés. Jelenleg a LEN Kupa legjobb nyolc csapata között küzdenek a négy közé jutásért. Az elmúlt hét végén, hazai pályán a Nauti Cal Union of Patros (Görögország) játékosaival mérkõztek, nagyon kemény küzdelemben 15:12 végeredményt érve el. A döntõ azonban a február 26-i görögországi visszavágó lesz, amelyet magabiztosan kellene megnyerni a szentesi lányoknak ahhoz, hogy a legjobb négyben folytathassák a bajnokságot. Szurkolói visszajelzésekbõl tudjuk, hogy a csapat kiváló edzõi munkáról, szervezett jó játékról adott tanúbizonyságot, hiszen a bírói nyomást leküzdve is volt olyan mérkõzésszakasz, amikor négy góllal is vezettek a mieink. Ez, a nem hazai pályához méltó, bírói hozzáállás irritálta a közönséget, ezért különösen tartanak a visszavágótól. Történjen bárhogy is, a szentesi lányok városunk jó hírnevét öregbítik Görögországban is. A kupa további résztvevõit Hollandia, Olaszország, Oroszország és Spanyolország adja.

Krisztina vezetésével a nõi csapat már eddig is kiválóan bizonyított, ez köszön vissza az elismerésben.
Városunk sport életének meghatározó alakja Virág István, aki maradandót alkotott a labdarúgás, asztalitenisz és tenisz sportágakban egyaránt. A Vízmû Sportkör tagjaként kezdetektõl sikeres játékosa csapatának, járási, megyei bajnoki címek mellett több évig játszott sikerrel az NB. III-ban.
Asztaliteniszezõként a vállalatot képviselte az amatõr versenyeken. Mivel huszonöt éven át nem találtak legyõzõre, “Örökös Amatõr Városbajnok” címet szerzett a csapattal. Ezt a címet egyéni teljesítményével is megerõsítette. A legnagyobb sikert azonban a tenisz területén érte el mind játékosként, mind edzõként. Korosztályos játékosként több megyei bajnoki címet szerzett, de volt az Országos Vidék Bajnokság II. helyezettje is. A felnõttek közt elsõ szentesiként szerzett megye bajnoki címet, amit az évek során több elsõség is követett.
Pályafutása alatt a felsoroltakon kívül huszonnégy értékes helyezést ért el országosan kiemelt versenyeken. 1960-2007-ig a Szentesi Kinizsi felnõtt tenisz csapatának aktív tagja volt. Ez idõ alatt játszott OB. I-ben, OB. II-ben és OB. III-ban is.

Edzõként szintén kimagasló eredményeket ért el. Több játékosa szerzett Vidék Bajnoki címet, Országos Bajnoki helyezéseket, lettek válogatott sportolók. A sikeres játékosokon kívül több száz gyermekkel ismertette és szeretette meg a teniszt. Dr. Lakos Sándor segítõjeként a tenisz telep felszerelésében is komoly segítséget nyújtott. Edzõi munkáját az “Egyetemes Magyar Tenisz Sportért” kitüntetéssel ismerték el 1988-ban.
Sport életútján a legnagyobb öröm 2007-ben érte, mivel egy csapatban szerepelhetett I. osztályú teniszezõ fiával, Pistivel és unokájával a korosztályos válogatott Mátéval.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.