A természet barátai…

Fotó: Medgyesi IstvánA Szentes városi önkormányzat iskoláiban a Nemzeti Alaptanterv elfogadott tananyagában kiemelkedő szerep jut a  KÖRNYEZETI ÉS TERMÉSZETVÉDELEMNEK. Az óvodás kortól egészen a felnőtt kor legfelső határáig figyelemmel kell lenni a környezet és természet védelmére. Ennek megfelelően határozott a úgy a  polgármesterünk, hogy jöjjön létre egy városi szintű szakkör, vagy platform, ahol a város tanuló ifjúságával együtt foglalkozunk ezzel a témával. Szirbik Imre polgármester Balogné  Berezvai Csilla városi főkertészt kérte fel arra, hogy gyakorlatban oldja meg ezt a feladatot.

Balogné Berezvai Csilla és Medgyesi István nyugdíjas tanár végig látogatta a város óvodáit, átalános-, és középiskoláit abból a célból, hogy mi a véleményük erről az elgondolásról.  Minden oktatási intézménynél egyhangú helyesléssel találkoztunk.

Természet Baratai Klub2005. február 7-én megtartottuk az első, alakuló összejövetelünket. A gyerekek és felnőttek a TERMÉSZET BARÁTAI KLUB nevet választották. Fél éves munkaprogramot állítottunk össze. A hideg tél miatt megszerveztük az énekes madarak téli etetését. Igen szép példákat láttunk a város összes óvodájában a madárvédelemre. Több iskolában felbuzdulva láttak hozzá az énekes madarak védelméhez. A hosszú fagyos, havas tél, ami elhúzódott március végéig, megtizedelte volna a kis énekes barátainkat, ha nem segítenek a gyerekek szorgalmas tevékenységükkel.

Ez év április 9-én kirándulást tettünk a Szarvasi Arborétumba. Az ébredő természet nagy hatással volt ránk. A virágzó aranyeső és tulipánfák megigézték a gyerekeket. A mocsárciprusok  és mamutfenyők örökzöldje feledtette a tél szürkeségét.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.