Farsangi nassolás
Hozzávalók 12-14 sü-tihez: 10 dkg vaj, 1 dl tej, 20 dkg túró, 50 gramm szárított élesztõ, 1 tojás, 6 dkg cukor, 1 csipet só, 48 dkg liszt.
A cukormázhoz: 20 dkg porcukor, 2 evõkanál tej. A dekorációhoz: különféle gumicukor.
Elkészítése: A sütõt elõmelegítem, legalább a harmadik fokozaton. A vajat megolvasztom, hozzá adom a tejet. Egy tálba öntöm a keveréket és hozzá adom a túrót, majd az élesztõvel elkevert lisztet, végül a többi hozzávalót is. Jól összegyúrom és letakarva konyharuhával a tálat, fél órát pihenni, meleg helyen hagyom.
Belisztezett deszkán pogácsát szaggatok belõle, sütõpapírral letakart tepsibe rakom. 20 percig letakarva pihen. 10 percig sütöm. Amint kihûltek, cukormázzal és gumicukorral díszítem. Jó étvágyat!
Gágyor Imréné
Szentes, József A. utca 10.
Szívesen fogadjuk az Ön bevált, kedvelt receptjeit is, hogy megoszthassuk olvasóinkkal. Küldje el most, s amint olvasta, lepje meg családját támogatónk ajándék vásárlási utalványával. Fõzzük ki, hogy mit sütünk, fõzünk!