Füstölthús-leves
Hozzávalók: 1 csülök, füstölt oldalas vagy bármilyen füstölt hústermék. Sárgarépa, gyökér, krumpli, zeller, zöldség zöld, 2 tojás és liszt.
Elkészítés: A felsorolt összetevõkbõl húslevest fõzünk. Sót vigyázva adjunk hozzá, mert a füstölt hús eleve sós! A csülköt hideg vízbe tegyük fel, lassú tûzön fõzzük addig, míg háromnegyed részben elkészül, azután tegyük a zöldségféléket a levesbe.
A tojással és liszttel gyúrjunk tésztát, nyújtsuk ki, lehet kézzel vagy géppel is. Derelyevágóval daraboljuk föl a tésztát 1,5 x 1,5 cm-es négyzetekre, és süssük ki hirtelen forró zsírban vagy olajban. (Legalább hat-hét adagban tudjuk ezt megtenni.) A zsiradékból kiszedett tésztáról a felesleges olajat, zsírt itassuk, csurgassuk le.
Tálaláskor mindenki annyi tésztát tesz a tányérba, amennyit kíván, és erre szedjük rá a forró levest és a húsdarabokat.
Érdekes, különleges ízû étel az ünnepi asztalon. Én a nagymamámtól tanultam. Jó étvágyat hozzá!
Török Károlyné Tündi
Szentes, Nagyörvény u.
KONYHA ROVATUNK TÁMOGATÓJA A HEUREKA BŐRDÍSZMŰ – JÁTÉK – AJÁNDÉK ÜZLET SZENTES, KOSSUTH U. 15/a. (A KERESKEDŐHÁZ EMELETÉN) Telefon: +36 (63) 317-816