Klauzál beszámoló

A Klauzál Gábor Általános Iskola ötéves munkájáról készült értékelést is megvitatta a képviselő-testület pénteki ülésén. Tariné Lantos Piroska igazgatónő újabb öt évre kapott bizalmat.

A „piros iskolaként“ elhíresült oktatási intézményben is egyre fogyatkozik a  tanulók száma. Öt éve még 537 diák ült a padokban, az idén már csak 410. A tanulók 17 tanulócsoportba járnak. 63 nyolcadikos végzi a tanévet, az elsősök száma viszont csak 35. 2002. óta folyamatosan nő a más körzetből az intézménybe iratott tanulók száma. A diákokkal 39 pedagógus foglalkozik, az egyéb kiegészítő munkakörökben 16-an dolgoznak.

Az igazgatónő a testületi ülésen elmondta, hogy 2005-ben több elsős iratkozott be, mint egy évvel korábban, ez némileg javít a csökkenő tendencián, és bizakodásra ad okot. S kiemelte, hogy az intézmény megismertetése érdekében több programot szerveztek az idén is.

Sipos Ferenc képviselő erre úgy reagált: a probléma gyökere attól még változatlan. Ugyanis ha ebbe az iskolába több diák jelentkezett, kevesebben járnak majd más intézményekbe.

Móra József az iskolán belüli kérdőíves felmérés pozitív eredményeire tért ki. Néhány részletet kiragadva méltatta az intézmény munkáját.

Oltyán Lajos szerint vitanapokat kellene szervezni az oktatás helyzetéről. A szakemberek közösen határozhatnák meg azt az irányt, ami a jövőben felmerülő problémákat csillapíthatná.

Az iskola mutatóit lapozva bőven találunk biztató adatokat. Az itt tanuló diákok többsége a középiskolában is megtartja tanulmányi eredményét. A kitűnő tanulók száma a fél év végén 32 volt, de bukásra is szinte ennyien álltak. A közepes végzettségű diákok többsége is érettségit adó középiskolában tanul tovább. Az előző tanévet 60 diák fejezte be, közülük 19-en szakközépiskolában és szakmunkásképzőben, 22-en pedig gimnáziumban folytatják tanulmányaikat.

Ez év áprilisáig országos tanulmányi versenyt 6 diák nyert, de a megyei, regionális felfutású programokban is 25-en értek el kiemelkedő eredményeket. Helyi, területi versenyeken is az iskola 135 tanulója mérette meg magát.

A képviselő-testület a szakértői véleményekkel alátámasztott beszámolót elfogadta, Tariné Lantos Piroska vezetői megbízatását további öt évre meghosszabbította.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.