Együttműködés eredménye a “Madár” – Folyamatos a termékfejlesztés
Amint arról többször hírt adtunk, gyümölcsözõ a kooperáció a Hungerit Zrt. és a Brillir Kft. között. Utóbbi ugyanis pecsenyekacsa termelõje és beszállítója a Hungeritnek. Mára azonban – figyelemmel a Derekegyházi húsfeldolgozó adottságaira – már a közös termékfejlesztésnek is meg van az eredménye.
Az egyre kiterjedtebb bolthálózattal rendelkezõ Brillir Kft. Derekegyházi Vágó- és húsfeldolgozó üzeme, a termékfejlesztés eredményeként, a napokban két új termékkel is jelentkezett. A cég saját húsüzleteiben már kapható a derekegyházi löncshús, valamint a csípõs lángolt kolbász. Elõbbi mûbélbe töltött, finom ízesítésû felvágott, míg az utóbbi hõkezelés után fogyasztható, ízletes, kiváló termék. Mindkettõ esetében igaz az olcsóbb árfekvés, ám ennek ellenére kiváló minõségû, házias terméket kap a vásárló. Keressék õket a Brillir Kft. húsüzleteiben. Folyamatban van továbbá, és várhatóan karácsonyra a polcokon lesz a Pácolt sertésnyelv szeletelve, aszpikban elnevezésû újdonságuk is – tájékoztatta lapunkat Pádár Zoltán, a Bril-lir Kft. menedzsere.
A már említett együttmûködésrõl azt mondta: a Hungerit szárnyas újdonságához a “Madárhoz” a Brillir Kft. hetente mintegy két tonna sertés darálthúst szállít. Ám együttmûködésük másik eredménye viszont Szegeden látható, hiszen a Mars téri nagy vásárcsarnokban, kulturált környezetben egymás mellett árusít a két cég mintaboltja, hogy demonstrálják Szentes térsége élelmiszer elõállításának fejlõdését. Mindkettõ rendkívül népszerû a fogyasztók körében, amirõl olykor a sorban állás árulkodik.
Pádár Zoltán azonban egy jelentõs problémát is említett, a szakember hiányt. Az élelmiszer elõállító és kereskedõ szakmában magasabb színvonalú képzésre volna szükség ahhoz, hogy a fiatalok a piaci elvárásoknak jobban megfelelhessenek.
Kép és szöveg: te (x)