Húsos fánk, avagy “Pirányá”

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 200 ml tej, 4 g élesztõ, 5 dkg porcukor, 6 dkg olvasztott vaj, tojás.

Elkészítése: A langyos tejet porcukorral és az élesztõvel felfuttatjuk. Egy tálba a lisztre öntjük, hozzá tesszük a porcukrot, az olvasztott vajat, egy tojás sárgáját. Fakanállal jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára teszszük, szép simára gyúrjuk. Visszatesszük a tálba, letakarjuk és duplájára kelesztjük. Majd gyúródeszkára tesszük és két centi vastagságúra nyújtjuk. Kifli nagyságú kockákat vágunk belõle.
Töltelék: 30 dkg bármilyen darált húst ízlés szerint ízesítünk (fokhagyma, só, bors, egy tojással összedolgozva) majd a kockára vagdalt tészta közepébe annyi húst teszünk, hogy szép kis bukták legyenek. A buktákat forró olajban, takarékon szép pirosra sütjük. Tálcára, szalvétára rakjuk. Nagyon finom, hidegen és melegen is fogyasztható.

“Háztetõ”

A tésztához: 25 dkg porcukor, 5 dkg zsír, 5 ek.  tej, 3 ek méz, 2 db tojás, 1 kávéskanál szóda bikarbóna. Ezt jól kikeverjük és 60 dkg lisztet adunk hozzá. 3 részre osztjuk. 2 részbõl lapot sütünk a tepsi hátulján. Amint kisültek, rögtön 3 részre vágjuk mind a kettõt. A kisebbik fél tésztába kakaót gyúrunk és 12 db rúdba megsütjük. Olyan hosszúak legyenek a rudak, mint a lapok.
Krém: 3 csomag  vanília pudingot megfõzünk 7 dl tejben. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, és a pudinghoz adjuk. Ha kihûlt, megtöltjük. Csoki mázzal bekenjük az oldalát és beszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Kardos Jánosné
Szentes, Kéreg u.

 KONYHA ROVATUNK TÁMOGATÓJA A HEUREKA BŐRDÍSZMŰ – JÁTÉK – AJÁNDÉK ÜZLET SZENTES, KOSSUTH U. 15/a. (A KERESKEDŐHÁZ EMELETÉN) Telefon: +36 (63) 317-816

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.