Csóró lecsó gazdagon

14 literes bográcshoz hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg vöröshagyma, 7 kg fehérpaprika, 5 kg paradicsom, 1,5 kg fõtt füstölt tarja, 1 kg füstölt kolbász, 70 dkg házi tarhonya, 2 doboz konzerv vörös bab, 1 doboz pörkölt szaft alap (knór), só ízlés szerint.

A hagymát apróra vágjuk és a kockára darabolt szalonnával üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a karikára vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot. Jó tanács: ha a paradicsomokat forrásban lévõ vízbe mártjuk, lehúzhatjuk a héját, így jobban szétfõ, és szaftosabb lesz az étel. Megsózzuk, hozzáadjuk a pürkölt alapot, megvárjuk, míg levet enged, majd beleforgatjuk a felkockázott tarját, karikára vágott kolbászt és a babot. Egyet forr, majd hozzá adjuk a tarhonyát. Vigyázzunk, le ne ragadjon. Ízlés szerint még sózzuk, amennyiben szükséges. Ha a tarhonya is megpuhult, készen is van! Jó étvágyat kívánok!

Vízi Lászlóné
Szentes, Áchim A. u. 

KONYHA ROVATUNK TÁMOGATÓJA A HEUREKA BŐRDÍSZMŰ – JÁTÉK – AJÁNDÉK ÜZLET SZENTES, KOSSUTH U. 15/a. (A KERESKEDŐHÁZ EMELETÉN) Telefon: +36 (63) 317-816

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.