A szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti ellátások bővítéséért Fábiánsebestyénben

A Fábiánsebestyén községi önkormányzat három nagy projekt megvalósításával a község centrum teljes felújítását tűzte ki céljául. A rekonstrukciós folyamat második állomása a gondozási központ, ismertebben Erzsébet Otthon funkció bővítő felújítását jelenti, amelyről a közelmúltban tartott sajtótájékoztató keretében tájékozódhattunk.

Dr. Kós György polgármester köszöntőjében visszautalt a pályázat 2008-as előkészítésére, a DAOP pályázat benyújtására, valamint a már eredményes pályázat nyomán 2009. nyarán történt szerződéskötésre. Arról is szólt, hogy az iskolafelújítási projekt után ez a program a második elem a község központjának megújítási folyamatában. Készülnek ugyanis az Egészségház modernizálására is.

A tájékoztatón részt vett Szűcs László, a pályázat lebonyolításában közreműködő VÁTI Nonprofit Kft Szegedi Területi Irodájának irodavezetője, aki vázolta, hogy társaságuk mintegy összekötő szerepet tölt be a kedvezményezett és a pályáztató szervezetek között. Az előkészületektől a teljes befejezésig figyelemmel kísérik a projekt megvalósulását, mind szélesebb körű szakmai segítséget nyújtanak annak érdekében, hogy az önkormányzat maximálisan fel tudja használni a rendelkezésére álló forrásokat.

A dr. Tóth Flórián jegyző által ismertetett prezentációt az alábbiakban tesszük közzé:

 

(További információkért egérrel a képre, szövegre!)

Farkas Sándor országgyűlési képviselő zárszavában méltatta a községben zajló célratörő, előrelátó és koncepciózusan folyó fejlődési folyamatot, példaértékűnek tekintve a szándékot, amely a lakosság felé a törődés, több figyelem megnyilvánulása. Egyben zászlóvivőnek nevezte a térség kistelepülései között Fábiánsebestyént, utalva arra, hogy megújult intézményeivel a városiasodás első lépéseit teszi meg. Azon reményének adott hangot, hogy Fábiánsebestyén várossá válásához még lesz módja gratulálni.

Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.