Nagyhegyi Nyári Napok – Összefoglaló

Néhány év szünet után újra megrendezésre került Szentes felsőpárti, nagyhegyi és hékédi lakosai számára a Nagyhegyi Nyári Napok rendezvénysorozat.

Makra Zoltán a Szentesi Vasutas SC elnöke nagyon örült, hogy a sporttelep első „nagy” rendezvényére végre sor kerülhetett. A rendezvény során egy jótékonysági akciót is lebonyolítottak, hiszen gyűjtést rendeztek az árvízkárosultak javára. A befolyt pénzt elküldték a Magyar Ökumenikus segélyszervezet számára.

A szervezők nagy bánatára egész héten esett, sőt zuhogott az eső, így nem sok jóval kecsegtetett a péntek este, amikor is szalonnasütéssel és tábortűzzel indult a program. Sajnos a Harley-Davidson találkozó így elmaradt, de akik ott voltak a Gazsó – Szűcs duó zenéjére, és a tűzzsonglőrök produkcióján jól szórakoztak, sőt a bográcsban rotyogó babgulyásnak is nagy sikere volt.

Másnap, ragyogó napsütésben, szombaton reggel zenés, fúvószenekari ébresztővel indultak be az események. Nagyon sokan meglepődtek, hiszen ezen a környéken ilyen „ébresztővel” nem nagyon találkoztak.

10 órakor jelentkeztek a bográcsfőző versenyre a nevezők. Nem volt kategória meghatározva, és így a marhalábszártól a halászlén keresztül, körömpörkölt vagy éppen nyúlpörkölt volt a választék. Dömsödi Imre mesterszakács, a zsűri elnöke a végén „nagyon nehéz helyzetben” volt, hiszen mindegyik „bogrács” ízletes, és az étel kellően szakszerűen volt elkészítve. A végső sorrendet így nem is az étel minősége – abban nem lehetett különbségeket tenni –  hanem a tálalások, a „körítés” közötti különbség döntötte el.

A délelőtt a sportprogramoké volt. Tenisz, kispályás labdarúgás és biliárd sportágakban avattak győzteseket, de bemutatták a játék szépségeit a lábteniszezők is. Délután már a különböző technikai bemutatóké volt a pálya. A tűzoltók óriási sikert arattak a létrás kocsijukkal. Több tucat ember várt a sorára, hogy a magasból is megnézze Szentest. A rendőrség szolgálati autói mellett, a szolgálati kutya bemutatót figyelte „szájtátva” a közönség. Egész nap ki lehetett próbálni az ugrálóvárat, a Hunyadiak örökében a középkori fegyvereket. A gokartok nagyon népszerűek voltak, de lehetett pónilovagolni és kipróbálni az arcfestést is.

Kiemelkedő program volt a sportpálya öltözője mögötti Vasúttörténeti Alapítvány gépészeti gyűjteményének megtekintése, de meg lehetett nézni az „igazi” mozdonyokat is, és az érdeklődők kipróbálhatták a terepasztalon, a vasút modelleket is. A Wing Tsun Kung Fu harcművészeti bemutató után sok-sok gyerek próbálgatta a füvön a fogásokat, nagyokat nevetve, amikor egy-egy náluk nagyobbat a földre tudtak vinni. A Damjanich J. általános iskola 5. c. osztálya „Csókkirály” címmel tartott egy bemutatót, óriási sikerrel.  Színpadon ezután Zöldi Lászlóné tekerőlanton adott elő környékbeli és tiszai dalokat. Ezután a Szerbiából érkezett vendégek énekeltek szerb népdalokat, gyönyörű népviseletben. A nagymágocsi asszonykórus pedig tambura kísérettel magyar népdalokat, nótákkal szórakoztatta a szépszámú közönséget, majd a Boleró TSK versenytáncosai, és a Silver TSE utánpótlás táncosai tartottak fergeteges sikerű bemutatót.

Az esti szórakoztató programot Ágoston Anita éneke, és Juhász Theodóra tánca indította, majd egy új „banda”, a Hunyadiak Örökében rock együttes mutatkozott be. Az esti hangulatfelelős szombaton az újjászervezett Fuvi Band volt, akiket a végén a közönség alig akart elengedni.

Kép és szöveg:
Garai Sz. Imre szervező

Előzmény: www.varosivisszhang.hu/?p=7511
www.varosivisszhang.hu/?p=7356

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.