Műszaki és rendőr napon jártam

„Mûszaki és Rendõr napon jártam” címmel rajz- és fotókiállítás nyílt Szentesen a Hegedûs László Helyõrségi Klubban június 3-án.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj április 30-án rendezte meg a nagyszabású nyílt rendezvényét, a Mûszakiak Napját, mely közösen zajlott a Rendõrség Napjával. Az évrõl-évre nagy tömegeket vonzó rendezvényt ez évben is nagy izgalommal várta Szentes és a környezõ települések lakossága. A nagy érdeklõdésre való tekintettel az alakulat rajz- és fotópályázatot hirdetett a megjelentek között. Pályázni lehetett a látottak alapján elkészített rajzokkal, valamint a rendezvényen készített fotókkal.

A beérkezett legjobb pályamunkákat tekintheti meg az érdeklõdõ közönség a megnyílt kiállításon. Jelentõs számú érdeklõdõ elõtt Berki Gáborné, a Hegedûs László Helyõrségi Klub igazgatója nyitotta meg a bemutatót. Beszédében kiemelte, a laktanyai rendezvény elõtt  megfogalmazódott az a gondolat, hogy az óvodások, iskolások, látogatók élményeiket megörökíthetik, visszaadhatják azokat az eseményeket, amelyeken nagyszerûen érezték magukat.

A pályázatra nevezett anyagokat szakmai zsûri bírálta el, és a legjobb alkotásokat díjazásban részesítette a megnyitó alkalmával. A díjakat Nyers József mérnök ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalj parancsnoka és Balogh Szabó Imre alezredes, a Szentesi Ren-dõrkapitányság kapitányság vezetõje adta át. A rajzpályázaton elsõ helyezést ért el Hajdu Luca, a Petõfi Sándor Általános Iskola 3. B. osztályos tanulója, akinek távollétében a díjat édesanyja vette át. A fotópályázat  legjobb alkotásáért a díjat  Miklósik Tamás zászlós, az alakulat katonája vehette át.
A kiállítás megnyitója után az iskolások és a katonák is elmélyülten nézegették a legjobb alkotásokat, melyek között örömmel fedezték fel a sajátjaikat.
Kép és szöveg:
Juhász László szds.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.