Hangos idegenvezetés Szentesen

Az idei turisztikai seregszemléket követõen, és az ott szerzett tapasztalatokat a jelenleg érvényben lévõ koncepcióval összhangba hozva, a város számos turisztikai intézkedést léptetett életbe.

Ezek közül az egyik legfontosabb az ún. Hangos idegenvezetés, amely a www.szentes.hu városi honlapon keresztül mindenki számára elérhetõ.
A hangos idegenvezetés olyan MP3 formátumban letölthetõ hanganyagokat tartalmaz, amelyek a város turisztikai látványosságait hivatottak bemutatni, nemcsak a ideérkezõ turisták, hanem a városlakók számára egyaránt. Ennek kiegészítéseként a honlapon mindenki részére rendelkezésre áll az a térkép, amely a turisztikai pontokat jelöli. A tervek szerint a turisztikai térkép késõbb nemcsak interneten, hanem zsebtérkép formájában is hozzáférhetõ lesz. 

Már várja a gyerekeket
a játszótér
a Hõsök
Erdejében

A Gyermeknapra új játszópark épült a Hõsök Erdejében, mely az erdõ szabadtéri építészeti revitalizációs terv megvalósítása keretében készült el. A gyerekek birodalmában a szülõket, felnõtteket padok várják, ahol nyugodt természeti környezetben pihenhetnek. Az elkészült ivóvíz hálózat kiépítésével lehetõség nyílik arra, hogy a jó idõ beköszöntével a tervezett ivókút is üzembe legyen helyezve. A beruházás értéke mintegy 9 millió Ft, melybõl a játszóeszközök összértéke 7 millió forint. A beruházás megvalósulásához a Csongrád Megyei Önkormányzat 10%-kal,  azaz 900 ezer forint támogatással járult hozzá.
 

Kistérségi
sportsiker

Az idei évben május második felében rendezték meg Magyarországon a Kihívás Napját. A 20. magyarországi évfordulóját ünneplõ rendezvényre ismét meghívást kaptak a kistérségi társulások is.
A megmérettetésben a Szentesi kistérség kiemelten jól szerepelt, melynek eredménye, hogy az ország 174 kistérségébõl az 5 elismerésben részesített szervezet egyike lett.
A rendezvénynap végeredménye alapján Szentes Kistérség Többcélú Társulása szervezésében a kistérség 8 településén – a rendezvényhez csatlakozó 40 együttmûködõ partnerszervezet – segítségével, 5.155 fõt sikerült bevonni a programba és az egészséges életmód jegyében legalább 15 perces mozgásra ösztönözni.

A Kihívás napi rendezvények Szentesen is sikerrel zártak, a város saját kategóriájában az elõkelõ harmadik helyen végzett.

Pécsen járt a Közkincs-
kerekasztal

A 3 éve mûködõ kistérségi Közkincs-kerekasztal a kulturális partnerség erõsítése jegyében igyekszik kapcsolatot teremteni más kistérségek hasonló szervezeteivel.
Partnerség-építés céllal a kerekasztal tagjai az elmúlt napokban szakmai tanulmányút keretében Pécsre látogattak, ahol a pécsi kistérségi Közkincs-kerekasztal aktuális ülésén vettek részt. A találkozó során a kulturális szakemberek kölcsönös tapasztalatcsere keretében tanulmányozhatták egymás tevékenységét.
A látogatás szakmai aktualitását erõsítette, hogy a baranyai város idén Európa Kulturális Fõvárosa címmel büszkélkedhet. Ehhez kapcsolódóan a fórum tagjai megismerkedhettek ezen európai projekt elemeivel is.

Jelentse be a vis maior-t!

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja azon gazdálkodók figyelmét, akiknél a 2010-es egységes kérelemben megjelölt területen vis maior esemény történt (pl. belvíz, árvíz), hogy vis maior bejelentést kell tenniük.
Tekintettel az ország egyes területein jelentõs nagyságú mezõgazdasági területet érintõ árvízre, illetve belvízre, kiemelkedõen fontos a vis maior bejelentése, ugyanis kizárólag a megalapozott és az MVH által elfogadott bejelentés alapján, az érintett ügyfeleket mentesíteni lehet az egyes jogcímekhez kapcsolódó kötelezettségek be nem tartásából fakadó szankciók, illetve levonások alól.
A vis maior bejelentés benyújtására vonatkozó fontosabb információk:
· Bejelentést elektronikusan – az egységes kérelem benyújtásához hasonlóan – az Ügyfélkapun keresztül lehet tenni.
· 10 munkanapon belül kell benyújtani, attól az idõponttól számítva, amikor abba a helyzetbe kerül, hogy képessé válik a vis maior bejelentés megtételére.
· Belvíz és árvíz esetén a falugazdászok igazolást állítanak ki, amelyet papír alapon kell eljuttatni az MVH-hoz.
· A vis maior bejelentést alátámasztó igazoló dokumentumokat (kórházi zárójelentés, állatorvosi igazolás, MgSzH igazolás, halotti anyakönyvi kivonat, stb.), az illetékes MVH kirendeltség címére kell postázni.

Zárjuk a
tanévet,
indul a nyár!

Mozgalmas, feladatokban és sikerekben gazdag tanévet tudhatunk magunk mögött, amely június 15-én véget ér. Ezzel együtt az önkormányzati fenntartású általános iskolákban mintegy 1544 tanuló kezdi meg a nyári szünetet.
Június 12-én és június 19-én a nyolcadik osztályos tanulók is búcsút vesznek iskolájuktól.
Az általános iskolák a következõ idõpontokban tartják a ballagásokat: Deák Ferenc Általános Iskola: június 19. 9 óra.
Damjanich János Tagiskola: június 19. 9 óra.
Klauzál Gábor Általános Iskola: június 12. 10 óra.
Koszta József Általános Iskola: június 12. 9.30. óra
Petõfi Sándor Általános Iskola: június 12. 10.00. óra
A 2010/2011-es tanévet a felújított Klauzál Gábor Általános Iskolában az augusztus 30-án (hétfõn) 17.00 órától tartandó ünnepélyes tanévnyitó keretében nyitja meg Szirbik Imre, Szentes város polgármestere.
Mindenkinek kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk.

Összeállította:
Deim Éva

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.