Sérelmek a pszichiátrián

Ha önt, családtagját, ismerõsét sérelem érte a pszichiátrián (kényszerbeszállítás, gyógyszer túladagolás, bántalmazás, stb.) írja meg az alábbi címre, vagy hívja a következõ telefonszámot: 06-1-342-6355. Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány 1461 Budapest, Pf: 182. E-mail: info@cchr.hu, www. emberijogok.hu. Minden információt bizalmasan kezelnek. 

SZÁJSEBÉSZETI RENDELÉS

Június elsejétõl új munkarend szerint mûködik a szájsebészeti ellátás a szentesi dr. Bugyi István Kórházban. 
Dr. Pintér Gábor szájsebész fõorvos páros heteken hétfõnként 10 és 18 óra között, páratlan heteken hétfõnként 10-tõl 18 óráig, keddenként 8 és 16 óra között, szerdánként 8-tól 12 óráig fogadja a pácienseket.

BEJELENTKEZÉS A LABORBA

A kedvezõtlen OEP finanszírozás miatt június 14-tõl már csak a bejelentkezett betegeket látják el a dr. Bugyi István Kórház Központi Laboratóriumában.
Bejelentkezni személyesen, illetve az intézmény 63/313-244/362-es mellékén munkanapokon 10-15 óra között lehet.

FELÚJÍTÁSOK

A 2008-as DAOP pályázaton a Gondozási Központ Horváth Mihály és Dózsa György utcai telephelyeinek rekonstrukciójára közel 54,5 milliós projekt készült, amelyhez a képviselõ-testület 10%-os önrészt vállalt. A bekerülési költségbõl 49.018 ezer forint uniós támogatás realizálódott, így sor kerülhetett a tetõfelújításra, a nyílászáró cserére, a hõszigetelésre és az akadálymentes vizesblokk kialakítására. Több helyiség burkolatcseréje is megtörtént. Utolsó ütemként pedig az épületegyüttes fûtéskorszerûsítése is megvalósult. A Dózsa György utcai intézmény átadására június 9-én kerül sor.

ESZKÖZÖK A RENDŐRSÉGNEK

A Közbiztonsági Napok programjai keretében a ligeti strandon az önkormányzat felajánlásában a Szentesi Rendõrkapitányság parancsnoka az alábbi eszközöket vehette át 500 ezer forint értékben: lézeres távolságmérõ, kültéri GPS, két notebook, két nyomtató, projektor, hordozható vetítõvászon. Az eszközök tehermentesítik a szakszolgálatot a manuális munkától, így a szakmai feladatokat több energiával, nagyobb hatékonysággal tudják ellátni.

MÁJUSI ÁRVIZ

Kérjük segítsen a májusi árvíz sújtotta családoknak! A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja: K&H Bank 10405004-00026547-00000000.
Az adományok a Szentesi Területi Vöröskereszt irodájában (Szentesi Polgármesteri Hivatal 220-as szoba) is befizethetõk hétköznapokon 8-11 óra között. De hívható a 1749-es segélyvonal, vagy SMS is küldhetõ “Árvíz” szöveggel.
Az adományokat elõre is köszönik a rászorulók nevében a Magyar Vöröskereszt helyi munkatársai.

SZENTESI KÖRSÉTA

Az élõ és éltetõ hagyomány, a népmûvészet, kézmûvesség és a gasztronómia egykor és ma a témája a Szentesi Körséta következõ programjának. A Mûvészetek Házába (Gólyás ház) várja a szervezõ Szentesi Vendégszeretet Egyesület az érdeklõdõket június 19-én 15 órára. A helytörténeti kalauz Labádi Lajos a szentesi Levéltár igazgatója lesz, míg az intézmény jelenérõl Kálmánné Szabó Erzsébet igazgató tart ismertetõt.

INDUL A BAKTERHÁZ

A Mosolygósabb Régióért Egyesület színházbuszt indít Békéscsabára június 19-én 18 órakor. A Városháza díszudvarában  Rideg Sándor: Indul a bakterház c. bohózatának bemutatójára kerül sor. Az elõadás a Kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka. A fõszerepekben Mikó Istvánt és Nemcsák Károlyt láthatják. Érdeklõdni és jelentkezni a +36/20/9837-226-os telefonszámon lehet.

SZTÁROK SZENTESEN

A Zene – Világ – Zene  koncertsorozat keretében a Zene ünnepén a Csík Zenekar muzsikál a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ szabadtéri színpadán. A népzenei estre jegyek 1800 Ft-ért korlátozott számban kaphatók a zeneiskolában.  A bérleten kívüli hangversenyre jegyét idõben szerezze be, telefon: 63/400-406.

Összeállította:
Dömsödi Teréz

3 hozzászólás “Sérelmek a pszichiátrián” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    KIVÁLÓ DIÁKOK

    A hagyományoknak megfelelõen Szentes Város Önkormányzata a tanév végeztével az idén is köszönti a nemzetközi, országos valamint megyei tanulmányi és mûvészeti versenyeken kimagasló teljesítményt elért tanulókat, és felkészítõ tanáraikat. Az elismerések átadására ünnepélyes keretek között a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban kerül sor június 11-én 15 órától, amelyre a tanulók meghívást kaptak. A kiváló tanulókat, nevelõiket köszönti Szirbik Imre polgármester, továbbá a képviselõ testület tagjai.

  2. Dömsödi Teréz:

    MÁJUSI ÁRVÍZ
    c. hírünkhöz lapzártánkat követően az alábbi kiegészítés érkezett: “A pénzadományokon kívül tartós élelmiszert, tisztítószert, fertőtlenítőszert és takarót is gyűjtünk a Szentesi Területi Vöröskereszt irodájában (Szentesi Polgármesteri Hivatal 220-as szoba) hétköznapokon 8-11 óra között.
    Az adományokat előre is köszönjük a rászorulók nevében: a Magyar Vöröskereszt Szentesi munkatársai
    Érdeklődni lehet a 63-510-342-es telefonon vagy a +36-70-933-8372-as mobilszámon is.

  3. Tamás Kata:

    MÓDOSULT…
    … a gyógyszertári készenléti ügyelet telefonszáma, az általános hívószám ezentúl: +36/70/-563-5139. A Kertvárosi Patika készenléti ügyeleti telefonszáma továbbra is +36/20/618-7020. Június 14. és 28. között a dr. Bugyi István Gyógyszertár ügyel este 8 és reggel 8 óra között.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.