Vízilabda – Újra sikerszéria?

Ezüstérmes a Hungerit-Metalcom-Szentes VK nõi csapata.

A hétvégén (május 10.)  a szentesi sportuszodában a Vodafone Nõi Vízilabda OB I 1-4. helyezésért rájátszásban a Szentes gárdája Újpestet fogadta, ahol 10:4-re gyõzött (1-0, 3-2, 3-1, 3-1), így a záró forduló (Dunaújvárossal – május 15.) elõtt már biztosan az ezüstérmet könyvelhetik el. Ez nagyon szép eredmény és gratulálunk Zantleitner Krisztina edzõnek és a csapatnak (Jankovics, Gyõri, Hevesi (1), Takács (1), Kotova (3), Kövér-Kis (1), Tóth A. (2), Miskolczi (1), Árkosy, Tiszai, Pengõ (1), Gémes). Az igazi ünneplést majd a forduló befejezése után tartják a lányok, az ezüst medálok átvétele után.
Jelenlegi állás: 1. Dunaújváros (28), 2. Szentes (19), 3. Eger (14), 4. UVSE (3).

Az 1997 után született fiú csapatunk pedig megnyerte a korosztályos vidék bajnokságot. Kádár József és Szremkó Krisztina munkája nyomán 2009-ben már látszott, hogy ügyes, küzdeni képes srácokból áll a ’97-es fiú csapat. A változásokat követően Csendes Tamás lett a társaság új edzője. Bár a csapat gerince adott volt, mégis szép szakmai feladatot jelentett a „tavalyi újjak” beépítése, hiszen Korom Zénó, Kókai Tibor, Vata Gábor, Trieb András és Varga „Gaba” Gergő számára az idei lehetett a bemutatkozás éve.

A keret az 1998 után született fiúk néhány tagjával egészült ki. Harangozó Dominik és Bocskay István már tavaly is bizonyított, de Pellei Kristóf, Rébeli Sz. Máté, Makai Lajos 2009 nyarán kezdett el vízilabdázni.

Bíró Máté is játszott már tavaly, de kapusként 2009 őszétől került számításba és nagyon nagy örömünkre és szerencsénkre lejött az uszodába egy csendes, intelligens srác Szabics Bence személyében. Ő lett a kapusuk.

A Szentesi VK 100 ponttal szerezte meg az elsőséget, mögöttük a tabellán a sorrend: 2. Crisuli Nagyvárad 95 pont, 3. ZF-Eger 80 pont, 4. Hódmezővásárhely 68 pont, 5. SZVPS Szeged 62 pont, 6. az Arad, 7. a Csongrád VVSE, 8. Szolnok, 9. a Csabai Csirkefog, 10. az SKP Kosice korosztályos csapata.

(Forrás: Bocskay István)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.