Időpontkérés a laboratóriumba

A laboratóriumi vizsgálatok nem megfelelő mértékű OEP finanszírozása miatt  június elsejétől programozott laboratóriumi vizsgálatkérést és programozott betegellátást vezet be a szentesi Dr. Bugyi István Kórház menedzsmentje a Központi Laboratóriumban.

Az intézkedés beindítása előtt az Intézmény vezetése egyeztetett a kérdésben a Dr. Bugyi István Kórház ellátási körzetébe tartozó háziorvosokkal.

A programozott laboratóriumi ellátás korlátozása a szentesi kórház központi laboratóriumának ellátási területéhez tartozó Árpádhalom, Csanytelek, Csongrád, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár, Szentes, Tömörkény lakosait érinti.

A betegelőjegyzés alapideje nem lépheti túl a 30 napos várakozási időt. A sürgősségi betegellátás, az onkológiai (daganatos) kezelés, illetve véralvadásgátló terápia alatt álló betegeket, a 14 év alatti gyermekeket, a terhesgondozásban részesülőket és a diabetes gondozó betegeit előjegyzés nélkül várják a Központi Laboratóriumban, illetve mintáikat fogadják az eddig megszokott rend szerint.

Az ezekbe a kategóriákba nem tartozó, érvényes laboratóriumi beutalóval rendelkező járóbetegek 30 napot meg nem haladó előjegyzés szerint kerülnek vizsgálatra függetlenül attól, hogy személyesen jelennek meg, vagy háziorvostól, szakrendelőből, egyéb beküldőtől csak a vizsgálati anyaguk érkezik be.

Az előjegyzésre történő bejelentkezésre személyesen a Dr. Bugyi István Kórház Központi Laboratóriumban, illetve telefonon a 63/313-244-es szám 375-ös mellékén, munkanapokon 10-15 óráig van lehetőség. A csongrádi rendelőintézet laboratóriumához tartozó páciensek munkanapokon 10.30-14 óráig jelentkezhetnek be a  csongrádi laboratóriumban személyesen vagy a 63/570-800-as telefonszámon.

A jelzett időtartamon kívül és másik telefonszámon előjegyzést nem áll módunkban elfogadni!

Bejelentkezéseket 2010. június elsejétől vesznek fel, 2010. június 14-től pedig már csak az előjegyzett pácienseket fogadják a szentesi kórház központi laboratóriumában!

Egy hozzászólás “Időpontkérés a laboratóriumba” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    MÉG EGY TOVÁBBI VÁLTOZÁS!

    Új látogatási rend lép életbe JÚNIUS ELSEJÉtől a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban. Az új szabályozás szerint hétköznapokon, hétvégénként és ünnepnapokon egységesen 11 és 12 óra között, illetve 14-19 óráig látogathatók a betegek az intézményben. A gyermekeket és a súlyos betegeket az osztályvezető főorvosok engedélyével továbbra is a nap minden szakában felkereshetik a hozzátartozók.
    A fekvőbetegeket a családtagok és ismerősök a szülészeti egység kivételével a betegszobában látogathatják. Ha a kórteremben bárkinél vizsgálatot vagy beavatkozást végeznek, akkor annak időtartamára minden látogatónak el kell hagynia a helyiséget.
    A zsúfoltság és a zaj elkerülése érdekében egyszerre minden betegnél csak KÉT LÁTOGATÓ tartózkodhat. Azok a betegek, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, látogatóikat a kórház parkjában is fogadhatják.
    Gyógyintézményünket 12 éven aluli gyermekek látogatóként nem kereshetik fel.
    Kiskorú beteg esetén a szülő vagy a törvényes képviselő a gyermekkel együtt kórházi felvételre kerülhet – kaptuk a közelményeket a dr. Bugyi István Kórház sajtóreferensétől.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.