Töltött karalábé

Meghámozunk nyolc zsenge karalábét, belsejüket kivájjuk.

Töltelék: 30 dkg darált csirke vagy pulyka  hús, 20 dkg gomba, 1 db tojás, 1 csomó petrezselyem, 1 kisfej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, só, bors.
A vajban a hagymát üvegesre pároljuk, ráteszszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst és a felvágott petrezselymet. A tojással összekeverjük és a karalábékba töltjük. A karalábé forgácsokat lábasba teszszük, majd rárakjuk a töltötteket, 2 dl vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A kész karalábékat tálba rakjuk, a lábasban lévõ apróba 1 evõkanál vágott kaprot teszünk, kicsi sót, borsot, csipet cukrot rakunk bele. Az egészet 2 dl tejföllel összeforraljuk, és a töltött karalábékra öntjük. Finom tavaszi étel.

Joghurt torta

Egy tortaformába 3 tojásból vékony piskótát sütünk. Töltelék: 6 dl natúr joghurtot ízesítek porcukorral, majd belekeverek 20 dkg jó érett málnát. (Lehet bármilyen szezonális gyümölcs.) 1 tasak zselatint 1 dl langyos vízben elkeverek, s majd ha meghûlt, a joghurthoz keverem, és a formában lévõ piskótára öntöm, hûtõbe teszem.
A tetejére 3 dl tejszínt habosra felverek és ízesítem porcukorral. 1 csomag habfixet teszek bele, így nem fog összeesni a hab. 5 dkg csokoládét apróra tördelek és a habba keverem, majd ráteszem a joghurt torta tetejére. Gyümölccsel lehet díszíteni. Könnyû, finom sütemény.

Szûcs Jánosné 
Szentes

ROVATUNK A HEURÉKA BŐRDÍSZMŰ – JÁTÉK – AJÁNDÉK ÜZLET Szentes, Kossuth u. 15/A.  (A Kereskedőház emeletén) Telefon: +36 (63)317-816  támogatásával készül.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.