Káposztás korongok
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 5 dkg élesztõ, 1 fej káposzta, 2 dl olaj, bors, só.
A lisztbõl, burgonyából, élesztõbõl, margarinból a burgonya fõzõvizével kenyértésztát készítünk. Kelni hagyjuk. Közben a káposztát lereszeljük, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Majd kifacsarjuk, és kevés olajjal, 1 kanál cukorral, törött borssal megpároljuk. Ha kihûlt, s a kenyértészta is megkelt, kis cipókat szaggatunk, a közepükbe lapítunk 1 kanálnyi káposztás tölteléket, óvatosan szétsodorjuk, és lángos nagyságú korongokat formálunk belõle. Hideg sütõbe rakjuk, mert amíg a sütõ bemelegszik, a tészta újra megkel. Ha megsült, megszórjuk porcukorral
Toros káposzta
Hozzávalók: 1 kg dagadó, comb vagy oldalas, 1 kg savanyú káposzta, fekete bors, 2 dl tejföl, só.
A húst kockákra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk és a saját zsírján elkezdjük sütni. Ha már kicsit pirul, vizet öntünk hozzá, belerakjuk a savanyú káposztát, és készre fõzzük. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!