Paradicsomos töltött káposzta

Hozzávalók: 1 kg fehérkáposzta, aminek a torzsát kivesszük, s a forrásban lévõ vízben szépen egyenként levesszük a leveleket.

Közben egy jó nagy fej vöröshagymát két evõkanál zsíron megpirítunk. Amikor kész, a tûzrõl levéve hozzáadjuk a fél kiló darált húst, 10 dkg árpagyöngyöt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pici pirospaprikával színezzük, és a levelekre   egy evõkanál tölteléket rakunk. Amikor az egészet betöltöttük, a fazékban egy kis sós vízzel addig öntjük, míg ellepi. Egy megfelelõ méretû fedõvel lefedjük. A forrástól 20 percig fõzzük, és egy kis doboz sûrített paradicsomot fél liter vízben kikavarunk, amit ráöntünk a káposztára. Még tovább fõzzük 20 percig. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Kardos Jánosné Szentes

PARASZT POGÁCSA

Héjában megfõzött és tisztított burgonyát lángolt kolbásszal ledarálunk, hozzáadjuk a zsíron megfonnyasztott vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot és 1 db tojást. Összedolgozzuk és zsemlemorzsában hempergetve forró zsírban kisütjük. Ízletes és kiadós.

Bencsik Károlyné Szentes

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.