Töltött karalábé

Hozzávalók: 8 közepes nagyságú karalábé, só, 40 dkg sertéslapocka, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, 2 dl tej, másfél zsemle, 1 tojás, 6 dkg vaj, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín és 1 csomó petrezselyemzöld.

Elkészítés: A lehetõleg egyforma és zsenge karalábét meghámozom, a közepüket kivájom. A karalábé gyönge, friss leveleit összevágom. A kivájt karalábékat kissé sós vízben félig megfõzöm.
Ezután a húst megdarálom, sóval, õrölt borssal tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással összekeverem.
Ezzel a masszával megtöltöm  a karalábékat, és vajjal kikent lábasba rakom. Közé teszem a zöldjét, és a kivájt karalábégolyókat is. Megsózom, és annyi vizet öntök rá, amennyi majdnem ellepi. Cukorral meghintem és lefedve párolom. Amikor a karalábé megpuhult, kiszedem.
A levét tejfölben elkevert liszttel sûrítem, és tejszínnel dúsítom. Finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Átforralom.
Tálaláskor a töltött karalábékat leöntöm a sûrített lével, és tejföllel díszítem.                     – szerk. –

Felhívás!

Szerkesztõségünk várja az Ön bevált, kedvenc receptjét is. Ha szívesen megosztaná olvasóinkkal, kérem, küldje el saját neve, lakcíme megjelölésével szerkesztõségünk 6600 Szentes, Nagyörvény u. 58. szám alatti címére, vagy e-mailben a visszhang@szentesinfo.hu -ra.
Miért fontos, hogy Ön a nevét, lakcímét pontosan küldje el a recept olvasható, pontos leírásával együtt? Azért, mert év végén a beküldõink között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Az ajándéksorsolás módjáról pedig kedves konyhatündéreinket értesíteni fogjuk.

Lehetõség szerint ne túl terjedelmes leírású ételrecepteket küldjenek, a különleges, egyéni ötleteknek, és annak, ha az ételrõl fényképet is küld jpg formátumban, olvasóink nevében – mi is nagyon örülünk.
Várjuk tehát kipróbált, bevált, ám még sehol közzé nem tett egyedi receptjeiket, fõzési tippjeiket, ötleteiket.

Játék:

– A szentesi Lepényváró fesztivál mirõl kapta a nevét?
A helyes választ a fentebb leírt elérhetõségekre várjuk július 24-ig. A helyesen válaszolók között a július 25-i Bankettre belépõket sorsolunk ki.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.