Országos Tájfutó Egyéni Rövidtávú Bajnokság – Összefogásból jeles!

Városunkban került sor szeptember 14-én a Tájfutó Országos Egyéni Rövidtávú Bajnokságra a hódmezővásárhelyi Hód-Mentor SE és a Szegedi Tájfutó és Környezetvédő Egyesület közös szervezésében, melynek kapcsán kértük rövid értékelésre a verseny főszervezőjét, Petrócki Ádámot, a Hód-Mentor SE elnökét.

Mostoha időjárás fogadta a versenyt szombaton, mekkora kihívást jelentett ez az Önök számára?

-A versenyen indulók létszámát jelentősen nem befolyásolta az időjárás, hiszen az országos bajnokság fontos versenyzőink számára. Így is legalább 1000 fő versenyzett Szentes központjában szombaton. A rendezést persze megnehezítette az eső és a hideg, plusz sátrakra volt szükségünk, a rajt karantén megnöveléséhez pl. a Szentesi Művelődési Központtól kaptunk plusz sátrakat. Segített a Sportközpont is sátrakkal, nagyon köszönjük nekik. Versenyzőink is, akik csak tudtak, hoztak klubsátrakat. Így összességében szerencsésen és sikeresen vettük az időjárás miatti nehézségeket.

Szentes adottságai, a nehezített helyzetben kiállták a gyakorlat próbáját?

-Elégedettek vagyunk, megkaptunk minden támogatást. Rendelkezésünkre állt a szükséges terület és megnyílt minden kapu, udvar előttünk, hogy sikeres versenyt rendezzünk. Köszönjük a helyi vállalkozások támogatását, akik díjakkal, de azokét is, akik szálláshelyekkel segítettek bennünket. Mind a terep, mind a technikai adottságok rendelkezésre álltak, pozitív értékeléssel zártuk a szombati szentesi versenyt.

Elképzelhetőnek tartja a folytatást?

-Miután versenyzőink kiismerték a szentesi pályát, pár évig nem térhetünk vissza országos versennyel, de szívesen jövünk Szentesre akár megyei, regionális versenyekkel is. Jövőre a Hungária Kupára készülünk, amelyre Kunfehértón kerül sor, ez lesz az egyik legkiemelkedőbb megmérettetésünk.

Kedves Ádám! Köszönöm, hogy rendelkezésemre állt.

-Én köszönöm Szentes Város Önkormányzatának és intézményeinek, hogy lehetővé tették együttműködésükkel versenyünk sikeres megrendezését.
V.V.
Fotó: Móricz Máté

Aktuális lapszám: http://www.varosivisszhang.hu/?page_id=30031 A megújult E-Könyvtárban: http://bit.ly/3B3zxNg 1. és 2. oldalon.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.