Boszorkányosan ügyes műsor összeállítás a 2. sz. klubban – Az idősek világnapját ünnepelték

Szentes Város Gondozási Központja szeptember 27-én emlékezett meg az Idősek világnapjáról a 2. sz. Nagyörvény utcai klubban tartott ünnepségen. A klubtagokat Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte, aki visszaemlékezett a klub alakulásának jeles dátumára, hiszen az intézmény, jövőre ünnepli alakulásának 40 éves évfordulóját. „A társadalmi összefogással épült klub elmúlt évtizedeiért köszönet. Hála és tisztelet önöknek azért, hogy felneveltek bennünket, segítették a felnőtté válásunkat, hogy most már visszaadhassuk a gondoskodást, és a biztonságot, amely oly természetes módon tartozik a mindennapokhoz e falak között is. Napsütötte a mai nap a szívekben, nem csak körülöttünk. A közös kapcsolat ápolása legyen örömteli a jövőben is, amihez a lehető legjobb egészséget kívánom kedves mindnyájuknak” – mondta a polgármester.

A klub udvarán, a valóban kellemes, szép időben tartott összejövetelen az időseket köszöntötte a Szent Anna utcai “Csicsergő” Tagóvoda Katica csoportja is. A kicsik jelmezeikkel, táncukkal teljes történetet adtak elő a süni család őszi felkészüléséről, az avarba rejtőzésük lényegéről. Ily módon a gyermekekben tudatosul a környezetük szeretete, az élővilág ismerete.

A klubtagok is vidám jelenetekkel, versekkel üdvözölték egymást. Két történetet adtak elő Nóti Károly tollából, azokat a jelenlévő dr. Horváth György rendezte, és ő készítette fel a szereposztást vállaló időseket.

A kreatív gondozónők műsoralkotó profizmusa évről-évre egyre látványosabb eredményeket mutat. A csodálatos ajándék asztali díszeket ugyan együtt készítették a klubtagokkal, akik évről-évre közel ötvenen vannak. Ám az ajándékműsor a munkaidő után állt össze, boszorkányos gyorsasággal. Éppen úgy, amilyen gyorsan változtak vissza, Petőfi János vitézének egy jelenete feldolgozásával, rosszindulatú, rút satrafából szépséges és jóságos valódi önmagukká.

A gondozónők, ahogy minden évben, idén is megköszönték a klubtagok kiemelkedő támogató tevékenységét. Ezúttal a nem rég belépő, és aktívan segítő Csurgó Istvánné, Oroszi Istvánné és Vecseri Sándorné kapott elismerő ajándékot.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.