Következő hétvége: Térfesztivál, újdonságokkal

A képen balról: Urvári Sándor, Bódi-Rácz Angéla és Gyuricza Róbert.

Szeptember 21-22-én a Szentesi Művelődési Központ a Térfesztivál koncertjeivel, további szervezők díszmadár kiállítással, a Szentesi Gasztro- és Kézműves Piac választékával, továbbá a L’amour csoport pedig érdekes kezdeményezéssel várja a szórakozni vágyókat, íme, a részletek.

Szeptember 13-án sajtótájékoztatón ismertették a szervezők az idei Térfesztivál programját, amelyet Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ szervez, s melyhez idén is csatlakozott Gyuricza Róbert, a Veteránjármű kiállítás kitalálója, a veteránjárművek gyűjtője, szerelője. Egy különleges társadalmi felelősségvállalással ugyancsak csatlakoztak a rendezvényhez a helyi L’amour Csoportot alkotó vállalkozások.

A képen balról: Bocskay István, Lenkei Eszter, Szamosfalvi Bernadett és Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

A sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc polgármester összegezte az elmúlt időszak gazdag programkínálatát, amelynek folytatása lesz az idei Térfesztivál. Elismerőleg szólt az összefogásról, melynek eredménye a programok sokféleségében, gazdagságában mérhető. – Fontosak az új ötletek, a más településeken már jól bevált gyakorlatok, amelyek tovább gondolva fejleszthetik rendezvényeinket – tette hozzá.

A Szentesi Művelődési Központ igazgatója, Urvári Sándor ugyancsak összegzően szólt a nyári rendezvények eredményességéről. Elmondta, hogy a Nyári Színház nyolc előadását több mint kétezer nőző látta. Mind a tájfutó bajnokság, mind a Hangversenyközponttal közös zenei produkciók háttérmunkálataiban jelentős szerepet vállalnak, egymást erősítve dolgoznak azért, hogy a lakosság minél tartalmasabb programokon vehessen részt.

A csatolt plakátokon látható programokat részletezte Bődi-Rácz Angéla, a Szentesi Művelődési Központ munkatársa. Gyuricza Róbert arról számolt be, harmadik alkalommal hívta meg városunkba a veterán járművek gyűjtőit, akik városunk nevezetességeivel is megismerkednek. Idén sem marad el a veteránjárművek felvonulása, de Herczeg Balázs látványos bemutatója és tombolasorsolás is színesíti a rendezvényt, amelynek a fődíja nem is lehet más, mint egy veterán jármű.

 Bocskay István, a Vedd és Védd a Szentesit! Egyesület képviseletében volt jelen és a L’amour csoport társadalmi felelősségvállalására hívta fel a figyelmünket. Az akció lényegét Szamosfalvi Bernadett vezette fel, aki elmondta, hogy a Térfesztivál alatt a L’amour napok legújabb kuponfüzetét osztják, és a csoportba tartozó helyi vállalkozások a lakosság számára kedvező ajánlatait fogják ismertetni.

A társadalmi felelősségvállalás lényege a diákokat érinti, elsősorban azokat, akik az új rendelkezés folytán nem viszik magukkal a telefonjukat. A L’amour csoport üzletei lehetőséget biztosítanak a diákoknak szüleik értesítésére, ha probléma adódna. Egy dekoratív könyvjelzővel is segítenek, amelyen a diák minden fontos elérhetőséget, adatot magánál tud tartani akkor is, amikor éppen nincs nála a telefon, vagy esetleg a hívandó telefonszámot elfelejtette – tudtuk meg Lenkei Esztertől, a program ötletgazdájától és kivitelezőjétől. A könyvjelzők folyamatosan elérhetőek lesznek a csoport 12 vállalkozásánál és Szentes Város Önkormányzatánál.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.