Indul az új színházi évad – Lehetőségek a változásban

Szeptember 5-én sajtó-nyilvánosan bejelentette a Szegedi Pinceszínház igazgatónője, Kancsár Orsolya a Szentesi Tóth József Színház és Vigadó 2024/2025-ös évadára vonatkozó terveiket, miután Szentes Város Önkormányzatával az együttműködési megállapodás augusztus 12-ével életbe lépett.

A sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc polgármester összegezte a színház megnyitása óta eltelt 3 év felemelő pillanatait, amelyek a Békéscsabai Jókai Színház kiváló társulatának köszönhetően maradandó szép élményekkel élnek tovább bennünk. Hangsúlyozta azonban, nem kell félnünk a változástól, a Szegedi Pinceszínház is több évtizedes tapasztalatokkal bíró társulat, akik számára a kőszínházi működés meghatározó előrelépést jelent. Szoros kommunikációval formálják együtt a közös jövőt.

-A kőszínházi struktúra mindig is meghatározó volt számunkra. A 24. évadunkat kezdjük, de a Szegedi Viziszínház és a Várjátékok szervezési tapasztalatait is magunkkal hoztuk – kezdte a bemutatkozást Kancsár Orsolya igazgatónő, aki színészi pályáját a Kecskeméti Katona József és a Szegedi Nemzeti Színházban alapozta meg. Kiemelte, hogy a Békéscsabai Jókai Színház által immár jól bevált bérletezési hagyományt tovább viszik, törekednek azonban a Tóth József Színház és Vigadó számára önálló arculatot teremteni. Bemutatni fesztiválokon, ill. rangos nemzetközi fesztiválok, mint pl. a jereváni Shakespeare Fesztivál kiváló rendezőjét elhozni városunkba.

Varga Bálint a színházak művészeti vezetője hozzátette, hogy valóban határokon inneni és túli vendégrendezőkkel kívánnak együtt dolgozni a kőszínházi struktúrában, és városunkat a Déryné programba is bekapcsolni. Majd ismertette az évad előadásait, amelyeket a külön képeken láthatnak.

Varga Bálint szólt arról, hogy nagyon fontos feladatuknak tartják a gyermek korosztállyal megszerettetni a színházat, hogy nézőként, felnőve is rendszeres látogatókká váljanak. Kiemelte, továbbra is számíthatunk bérletszünetes vendégelőadásokra, elindul a „Röhögjünk együtt…” sorozat, és Pódiumszínpad estekkel is készülnek. A bérletárak a korábbiak maradnak, két részletben lehet őket megváltani. A januárig terjedő időszakra a bérletek szeptember 9. és 30. között válthatók meg! – hallhattuk. A jegypénztár nyitva tartása sem változik, ugyanúgy kedden, csütörtökön 16.00 és 18.00 óra között, valamint szombaton délelőtt 10.00 és 12.00 óra között lehet a bérlet-, és jegyváltást intézni. Tovább fog működni az internetes jegyvásárlási lehetőség is.

Kancsár Orsolya beszámolt arról, hogy a diákok számára tematikus napokkal szeretnék az egyes kötelező olvasmányok megértését segíteni. Szegeden már bevált, hogy a gyerekeket drámajátékokba kreatív módon bevonva, jobban fel tudják kelteni az érdeklődésüket a szépirodalmi értékeink iránt.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.