A Dobos team – képben van…

Lehota András tavaszi hangulatú képe.KÉSZ AZ UNIÓS SZÍNVONALÚ ORVOSI RENDELŐ
A műkereskedelemben ugyan a nyárral itt az „ubor-kaszezon“, ettől függetlenül dr. Dobos András és Horváth Zoltán cseppet sem pihen. A fővárosban két olyan jelentős eseményen vettek részt, amely méltán jelentett számukra szép élményt. Ám a nyár civil életükben is sok kiemelkedő aktualitást hoz.

Egyrészt ott voltak a Nagyházi Galéria kiállításán, ahol az ötszáz éves Tíciano kép is a kiállított munkák között volt. Akkor még ugyan nem lehetett sejteni, hogy a védett ritkaság új gazdára lel-e, s ha igen, mennyiért.

Másrészt bekapcsolódtak a Műterem Galéria „tárlatvezetésébe“ is, ahol nem kis bonyodalmat okoztak a Petőfi Cukrászda süteményei. A biztonsági őrzés ugyanis azokat előtérbe helyezte a képekhez képest, mondván: hátha a jól csomagolt dobozokban valami robbanószerkezet lapul. A hajdani szentesi Petőfi szelet, azonban valódi robbanásnak bizonyult. Míg András és Zoltán egy-egy Rippl-Rónai és Mednyánszky képet méregetett, addig a szentesi sütiknek „lába kelt“.

S ha már a süteményeknél tartunk, Zoltán elmondja, hogy a nyári melegben leginkább a gyümölcsösek a kelendőek. Lakodalmakra, rendezvényekre akár ezekből is lehet rendelni a cukrászdában.

A cukrászdában, ahol egész nyáron látható lesz Lehota András és Lenner Katalin állandó tárlata. Nagyon sikeres volt a Közéleti kávéház legutóbbi programja is, sok érdekes részletet megtudtunk Szirbik Imre polgármester életútjáról. A következő rendezvény június 6-án lesz, ugyancsak a cukrászdában, ekkor dr. Tóth Gyula sportedző leszt a beszélgetőtárs.

A legnagyobb nyüzsgés mégis ezekben a napokban az állatorvosi rendelő környékén van. Dobos András mindig újít, még hiányzott a felszerelésből egy AntiVet röntgen készülék, de most már ezzel is kiegészül az uniós felszereltségű rendelő.

A nyár legjellemzőbb betegségeiről elmondja: ilyen pl. a hőguta. A kisállatok gyakran elalszanak a tűző napon, gondoskodni kell róla, hogy mindig legyen friss víz, s lehetőleg a kedvencet tereljük a hűvösre. Ha mégis baj lenne, a hűtés és az orvos a megoldás.

A másik jellemző probléma a kullancs okozta agyvelő gyulladás, ami oltással megelőzhető. De sprayvel is riasztják ezeket a kártevőket.

Kiemeli továbbá a féregtelenítés fontosságát, mert e nélkül az állat ránk, emberekre is veszélyes lehet. Tovább folytatódik a tavaszi védőoltás akció, mi szerint a kötelező harmadik védőoltást a páciensnek nem kell kifizetnie.

De a nyár a mérgezések ideje is. Lehet véletlenszerű is, ha a mérgezett patkányt, egeret nem gyűjtik össze és semmisítik meg szakszerűen, vagy ha a méreganyagot nem jól kezelik. S ami viszont nem kellene, hogy legyen: a légpuska lövések. Nem ritkán a célba vett állat kicsinye is veszélybe kerül. Sajnos egyre többször fordul elő ilyen eset is, – sorolja az állatorvos.

A rendelő a Sáfrán Mihály u. 43. szám alatt várja a gazdikat és kisállataikat. Előzetesen időpont a 06-30/357-4468 számon kérhető.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.