Kedves Színházlátogató Közönség!

A város vezetése az elmúlt hónapokban többször is egyeztetett a Békéscsabai Jókai Színházzal, akik már március végén jelezték, hogy az állami támogatás nagymértékű csökkentése miatt nem tudják tovább üzemeltetni a szentesi Tóth József Színház és Vigadót.

Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a színház működése továbbra is biztosított lesz. Az elmúlt három évben a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltette intézményünket, és az együttműködés számos sikeres előadással és kulturális eseménnyel gazdagította városunkat. Azonban az állami támogatás drasztikus csökkentése miatt a Békéscsabai Jókai Színház már nem tudja folytatni ezt a feladatot. Fontos hangsúlyoznunk, hogy ez nem a vég, hanem egy új kezdet!

Szentes városa elkötelezett amellett, hogy saját színházat működtessen, amely még közelebb áll a közösségünkhöz, és még jobban tükrözi városunk kulturális értékeit és hagyományait. Az önállósodás következő szintjére lépünk, hogy együtt alakíthassuk tovább színházi jövőnket, és ezzel új lehetőségeket teremtsünk művészeink és közönségünk számára.

Biztosítom Önöket, hogy a város vezetése minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a színházunk zavartalanul és biztonságosan működjön továbbra is. Az átmeneti időszakban is számíthatnak a megszokott magas színvonalú előadásokra és programokra. Együtt építjük tovább a Tóth József Színház és Vigadót, amely a jövőben is a szentesi kulturális élet egyik kiemelkedő, központi helyszíne lesz. Több színházzal és művésszel tartjuk a kapcsolatot, és hamarosan értesítjük Önöket a további működéssel kapcsolatban.

Köszönjük eddigi támogatásukat és együttműködésüket, és bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk Önökre, hogy közösen alakítsuk városunk kulturális jövőjét! Kérem, értesítsék bérletes barátaikat és ismerőseiket, hogy kicsit késve ugyan, de a 2024/25-ös évad októberben el fog indulni. Hálás szívvel köszönjük a Békéscsabai Jókai Színház és Seregi Zoltán igazgató úr támogatását! Maradok tisztelettel:

Szabó Zoltán Ferenc polgármester

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.