Az Év Dala Szentesen – Versek szívünkből mondva

A Mosolygósabb Régióért Kulturális Egyesület és Szentes Város Gondozási Központja 2. sz. klubja június 19-én második alkalommal rendezett Vers-gálát az ellátottak és a városunkban működő civil szervezetek képviselői közreműködésével.

A rendezvényt 9.00 órakor Szabó Zoltán Ferenc polgármester nyitotta meg, majd 24 műsorszám következett, tartalmasan töltve ki a délelőttöt. Volt, aki szavalt, volt, aki felolvasott, abban azonban mindenki megegyezett, hogy egy-egy vidám, kedves verssel, nagyon lelkiismeretesen felkészült, hogy örömet, valódi élményt adhasson át a többieknek. A gála legifjabb résztvevői Csongrádról érkeztek. Pintér Tomika és két testvére együtt sem volt húsz éves, de hálás szívvel mondhatjuk, nem hiányzott idén sem a gáláról Balogh Sándorné Terike néni, aki decemberben ünnepli 104. születésnapját, és szavalt is. Így polgármester úr méltán állapította meg, a legifjabb és legidősebb verselő között 101 év a korkülönbség. Ez bizony, nem mindennapi. Megtisztelt bennünket Dr. Demeter Attila korábbi alpolgármester úr is, aki – amellett, hogy verseket ír – Romhányi József rímekkel teli nyelvtörőit bámulatos magabiztossággal osztotta meg velünk.

A délelőtt profi előadó vendége Budapestről érkezett. László Evelin saját szerzeményével, a Legényessel megnyerte az idei A Dal televíziós vetélkedőt. A Petőfi díjátadó gálán is elismerték szerzeményét az Év dalaként. Evelin zenei pályája népdalénekesként indult, majd 2017-ben FankaDeli nemzeti rapp zenekarában kezdett vokálozni. Párhuzamosan énekelt a Holdviola formációban, amely ma Holdeső együttesként él tovább. Szóló karrierje kiteljesedésének éve mindenképpen a 2024-es esztendő. Kellemes hangja, bájos személyisége elvarázsolta az időseinket. Köszönjük, Evelin!

Baloghné Terike néni.

Hálásan köszönjük a Szentes Városért Közalapítvány támogatását, amely rendezvényünk sikeres megrendezésének záloga. Nagyon hálásak vagyunk továbbá ifj. Várkonyi Istvánnak az ajándék verseskötetekért, amelyeket a delegáló intézmények között osztottunk szét.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz
egyesületi elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.