Szeretet… Mosoly… Vidámság…

Szentes Város Gondozási Központja a helyi önkormányzat Esélyegyenlőségi programja keretében idén június 13-án rendezte meg a térségi fogyatékkal élők nappali ellátásában résztvevők találkozóját. A szeretet mindent elfogad… kulturális gálaműsorra a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán került sor.

Kellemes időjárás fogadta a fellépő csoportokat. A szentesi ÉNO Színek tánca produkcióját mutatta be, amelyet Dunai-Imre Tünde rendezésében láthatott a közönség. Néptánc produkcióval érkezett a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” ISZI   Nefelejcs Otthona, míg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Otthona (Kisrét) Seres Krisztián – Doktor István: Doki dala, valamint Joe Santriani: The Forgotten Park c. produkciójára táncoltak. Itt volt a Csongrád-Csanád Megyei Gesztenyeliget Otthon derekegyházi otthona kis csoportja is, akik a Dzsungel könyvének egy jelenetét vitték színpadra. Igazi Gyerekszív jelenetekkel érkezett a Rigó Alajos Óvoda és Általános Iskola Szakiskola Kollégium és EGYMI egyik csoportja, a harmadikosok, a nagyobbak a Pál utcai fiúk c. musical Legyen szabad a grund c részletével örvendeztették meg a jelenlévőket. Kecskemétről érkezett a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye, és hastáncot mutattak be nagy sikerrel.

A rendezvényt záró koncert előtt Agócs Lászlóné, Szentes Város Önkormányzata Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke ajándékcsomagokat adott át a résztvevőknek, amelyben speciális készségfejlesztő játékok és gyümölcs csomagok voltak.

Az együttlét örömében osztoztak a műsorszámok felkészítői, az ellátásban résztvevő gondozók, akik folyamatosan friss innivalóval, aprósüteményekkel kínálták a vendégeket. A közös tánc sem maradt el a Just Show Band muzsikájára, bizonyítva, ismét egy találkozó, ahol a mosoly, a vidámság és az egymás felé fordulás kapta a főszerepet.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.