Városi elismerések átadása

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban június elsején megtartott ünnepségen Szentes Város Önkormányzata a 12/2023. (V.25.) számú önkormányzati rendelete alapján a 2024. évi Pedagógusnap alkalmából „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesítette az alábbi pedagógusokat:

Szentesi Felsőpárti Óvoda – Mészáros Zsanett Vanda

a kisgyermekkel gyorsan megtalálja a közös hangot. Tanítói végzettsége révén sikeres a gyermekek iskolára való felkészítésben. Aktív szerepet vállal az óvodai rendezvényeken, ahol kreatív ötleteivel, szorgalmával nagyban hozzájárul a rendezvény színvonalának emeléséhez. Szívügyének tekinti az óvodai véradási alkalmakat és aktív szereplője azok szervezésének. Aktív részese a Bozsik-foci programnak. Mosolygós, jókedvű, pozitív szemléletű pedagógus.

Szentesi Központi Óvoda – Bartuczné Kosztolányi Edit

nagy hangsúlyt fektet az osztályközösség fejlesztésére, a helyes szokások kialakítására. Szívügye a környezetvédelem, melynek keretein belül a tudatos szelektív hulladékgyűjtésben jeleskedik tanítványaival. Aktívan vesz részt a szervezési feladatokban, iskolai versenyek szervezésében, lebonyolításában. Nyitott az új tanítási módszerek felé, számtalan alternatív módszert tanult tanítványai érdekében, például gyermekjóga, diákrelaxáció, és meseterápiás képzéseken is részt vett.

Szentesi Deák Ferenc Általános IskolaÁgostonné Debreczeni Erzsébet

a „Kincskereső” Tagóvoda hagyományéltető tevékenységének lelkes támogatója, megvalósítója. Számtalan továbbképzés résztvevője, munkaközösség-vezetőként is segíti a szakmai munkát. Óvodapedagógusi munkáját az igényesség, a szorgalom, a gyermekszeretet, a következetes nevelés, a közvetlen kolléganővel a kompromisszumra törekvés jellemezi. Az óvodai ünnepek, rendezvények lebonyolításának színvonalát jó szervezőkészséggel, aktív részvétellel segíti.

Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola –Bodrogi Anita

évek óta az alsós matematika munkaközösség vezetője. Tanítási óráin nagy hangsúlyt fektet a gyerekek egyéni képességeinek megfelelő differenciált foglalkoztatására, a gyerekek személyre szabott egyéni fejlesztésére. Nevelő-oktató munkájában példaértékűen határozott, következetes. A szülőkkel jó kapcsolatot ápol, állandó segítőjük a problémák megoldásában. Jó példa kollégái körében, ötleteivel gazdagítja az intézmény mindennapjait.

Szentesi Koszta József Általános Iskola – Gulyás Szilvia

hat évet a derekegyházi tagintézményben tanított matematikát, majd 2020. szeptemberében került át az anyaintézménybe, ahol már a magyar tanítása lett a feladata. Mindig az erős alapok megteremtése volt a célja. Ez a hozzáállása meg is hozta az elmúlt négy év eredményét, hisz diákjai nagyon sok versenyen szép eredményeket értek el. Pár éve legjobb tudása szerint végzi az alsós munkaközösséget irányítását.

Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde – Dósai-Molnár Szilvia

tanítványait a sport szeretetére neveli, igyekszik új sportjátékokkal megismertetni őket, melyek egyre gazdagabb mozgáskultúrát eredményeznek és fejlesztik ügyességüket is. Nevéhez fűződik az iskolai Mikulás Focikupa és Zsinórlabda-bajnokság, valamint a Nyuszi-futás is. A reformáció napjához kapcsolódva rendületlen lelkesedéssel szervezi a területi futóversenyt, valamint a gyalogtúrát. A szentesi (és országos) sportélet kiemelkedően aktív tagja. Sportrendezvények, versenyek megszervezésében is aktívan részt vesz. Szentes Futó nagykövete.

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda – Kovács Zoltán Lajosné

Önzetlensége, emberszeretete, hivatástudata példaértékű, mindig lehet számítani színvonalas nevelő-oktató munkájára. Nem csak ismeri, de meg is valósítja életében az isteni parancsot: „szeresd felebarátodat, mint magadat”. Diákjai felé tisztelettel és szeretettel fordul, sok diák neki is köszönheti, hogy sikerrel vette az általános iskolai éveket. Fejlesztő munkájával ott tud támogatást nyújtani, ahol éppen a legnagyobb lemaradások, akadályok vannak. Legfontosabb célja a megértésre, elfogadásra, szeretetre nevelés.

Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola – Mészáros János

harminchét éve az intézmény pedagógusa, aki nagy elhivatottsággal és lelkiismeretesen végzi munkáját. Tanítványaival rendszeres résztvevői a nemzetközi, a területi és a megyei versenyeknek. A legutóbbi XVI. Országos Gitárversenyen növendéke kiválóan szerepelt, a döntőbe jutott.  Példaként szolgál diákjai számára, így két növendéke is a pedagógus pályát választotta hivatásul. Magas szintű szakmai munkája mellett Szentes város kulturális életében, kiállítás megnyitókon, ösztöndíj átadón, különböző városi ünnepségeken is jelen van növendékeivel, kamaracsoportjaival.

Horváth Mihály Gimnázium – Harkainé Drahota-Szabó Barbara

pedagógiai munkáját magas szintű szakmai felkészültség és kreativitás jellemzi. Szakmája iránti elkötelezettsége, kitartó, szorgalmas munkája a nevelőközösség meghatározó tagjává tette. A gyermekek iránti elkötelezettsége és az új iránti fogékonyság egyaránt meghatározza munkavégzését. Tevékenyen részt vesz a beiskolázásban, az iskolai rendezvények, foglalkozások magas színvonalú szervezésében, lebonyolításában. Munkavégzését a pontosság, precizitás jellemzi, diákjait is ebben a szellemiségben neveli.

Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum – Deákné Horváth Mónika

az iskola marketing tevékenységét irányítja 3 éve. Munkája szerteágazó, a szakmai órák tartása mellett részt vesz az iskola esti oktatásában, rendezvények szervezésében, lebonyolításában, az iskolai honlap, Facebook működtetésében. Rendszeresen szervez gyár- és üzemlátogatásokat, ezzel az oktatás gyakorlati jellegét erősíti. Minden pályaorientációs megjelenésben részt vesz, így cikket ír, plakátot, szóróanyagot szerkeszt, beiskolázási eseményeket szervez. Folyamatosan képezi magát, nyitott az új módszerek, tanulásszervezési eljárások felé.

Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum – Harsányi Zoltán János

1983 óta szakmai oktatója az intézménynek, elsősorban hegesztő és szerkezetlakatos tanulókat képez, de fémipari alapképzés keretében a forgácsoló, villanyszerelő tanulók tanítása is a feladatai közé tartozik. Nyugodt és empatikus személyisége, nagy tapasztalata és szakmai tudása eredményeként kollégái, vezetői és tanulói tiszteletét is kivívta. Szabadidejében Európa számos fém- és gépipari gyárába eljutott, ahol megismerkedett a legújabb technológiai és technikai vívmányokkal.

Hódmezvásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum – Bagi László

2021 őszén kezdett tanítani az intézményben, de már 17 évet töltött el a pedagóguspályán magyar és történelem szakos tanárként. Kiemelten fontos számára a gamifikáció, illetve a kooperáció a tanítási folyamatban. Tehetséggondozó tevékenysége magasszintű, tanítványai szép sikereket értek el a Kazinczy Szépkiejtési Versenyen és a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. Az iskolai ünnepi megemlékezések szervezésében újszerű megoldásokat alkalmaz, megragadva ezzel a diákok érdeklődését. Tagja az MTA egyik kutatócsoportjának, szakmai folyóiratokban publikál.

Alföldi ASzC Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola –Kérdő Julianna Gabriella

Szakmai munkáját elhivatottsággal és gazdag módszertani felkészültséggel végzi. Rendszeresen részt vesz az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek eredményes felkészítő munkájában. A duális képzéssel összefüggő adminisztratív feladatokat kiemelt pontossággal, megbízhatóan végzi. Iskolai és szakmai programokon kreatív ötleteivel, díszítéseivel segíti az iskolai élet népszerűsítését. Városi rendezvényeken (pl. Beporzók napja, Virágkiállítás-és vásár) rendszeresen képviseli az intézményt.

Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye – Kuruczné Magyar Olga

a járást teljes egészében ellátó pedagógiai szakszolgálatnál dolgozik főállásban 2006 óta. Az elmúlt két évtizedben a járás több településén kiváló szakmaisággal és eredményességgel segítette a rászoruló kisgyermekeket. Az utóbbi években a járási logopédiai és fejlesztő munkája mellett a szakértői bizottság munkáját is segíti a központban. Kiválóan dolgozik csapatban, rendkívül kreatív. Rengeteg hallgatót mentorált az utóbbi években. Jelenleg a szentesi tagintézmény logopédusait munkacsoportvezetőként is segíti.

1./ Szentesi Felsőpárti Óvoda – Mészáros Zsanett Vanda

Szentes Város Önkormányzata 12/2023. (V.25.) számú önkormányzati rendelete alapján a 2024. évi Pedagógusnap alkalmából „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesíti az alábbi pedagógusokat:

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.