Fejlesztés a Dózsa-házban

Május harmadikán délelőtt került sor a Dózsa-ház északi felújított szárnyának átadására, amelyen részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester is. Az épületrész külső vakolásának kijavítása mellett a beltér teljes átalakításával szociális helyiség és szintenként irodák lettek kialakítva. A beruházásról érdeklődésemre Rakk László, a szentesi Sportközpont igazgatója elmondta:

-A városi sportcsarnok sajnálatos leégésével a Sportközpont irodái is megsemmisültek. A Labdarúgó Klubház orvosi szobáját vettük igénybe az adminisztratív feladatok további végzésére, átmeneti megoldásként. Erre a helyiségre viszont a labdarúgóknak is szüksége van. Mivel a Dózsa-ház északi szárnya is a Sportközpont üzemeltetésében van, eddig azonban használaton kívüli épületrész volt, ezért úgy döntöttünk, hogy részben saját forrásból, részben önkormányzati támogatásból átalakítjuk és használatba vesszük.

-A saját forrást a felújításhoz hogyan tudták kigazdálkodni?

-Az önerőt az aktív turisztikai szolgáltatásaink bevétele, azaz az általunk működtetett szálláshelyek, így a berekháti vendégház és a Sportszálló üzemeltetéséből származó bevételi többlet adta. Az önkormányzattól kapott 2 millió forint támogatással, mintegy 12 millió forintot költöttünk a felújításra – válaszolta.

-Az épületrészben fogadótér, szociális helyiség és három iroda áll most már rendelkezésünkre. Addig maradunk itt, amíg a tervezett edzőcsarnok el nem készül itt a közelben, a Sportszálló mögött. Ott szeretnénk végleg „tanyát verni”. Itt pedig a szálláshelyeink bővítéseként tervezünk újabb szobákat berendezni. Ez azonban még a távoli jövő. Most itt a helyszínen befejezzük a még hátralévő külső munkákat, elvégezzük a tereprendezést –tette hozzá.

-Az olvasók pontos tájékoztatása érdekében rögzítsük: az edzőcsarnok nem azonos a tervezett Sportcsarnokkal…

– Valóban nem. Évekkel ezelőtt felmerült az igény egy újabb edzőterem létesítésére, amely a teremsportok lehetőségeit bővítené. Az első vázlattervek egy munkacsarnok alapjait mutatták, majd a sportcsarnok megsemmisülése után indítottunk egy komolyabb tervezést egy multifunkcionális edzőcsarnok megvalósítására. Egyelőre várjuk a pályázatot hozzá. A csarnok tervezett helyszíne a Sportszálló mögött, az egykori sátor és a BMX pálya területe.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.