Az Év edzője és csapata

Április 29-én került sor Szentes Város Önkormányzata hagyományos ünnepségére a Városházán, amikor a 2023-as év kiemelkedő sportteljesítményeit jutalmazta.

A 14.00 órakor kezdődő ünnepségen az elismeréseket a Veritas Fitness Fitkid Sportegyesület megjelent képviselői és edzője átvette, majd 4 órával később a teljes csapat fergeteges teljesítményről adott számot a Szentesi Városnapok keretében megrendezett táncünnepen. Mindkét eseményen jelen voltam és fotókat készítettem.

2023. év „Év csapata”

VERITAS FITNESS FITKID SPORTEGYESÜLET IFJÚSÁGI CSAPATA

A hat fős csapat bármelyik országos bajnokságon elindult az utóbbi két évben, mindig a dobogó legmagasabb fokára állt. Számos hazai megmérettetésen összesen 5 aranyéremmel tértek haza. 2022-ben az Európa Kupán 4. helyezést értek el, de kitartó munkával 2023-ban Európa Bajnokok lettek.
Iskolai tanulmányaik mellett ketten is sikeres, majdnem kitűnő érettségi vizsgát szereztek, miközben soha egy pillanatra sem hiányoztak az edzésekről. A csapat összhangja és munkamorálja kifogástalan, kiválóan tudnak együtt dolgozni, és ami mindennek a kulcsa, az az alázat, amelyet egymás és az edzések iránt tanúsítanak.

Mindegy, hogy hétvége, iskolai szünet, családi vagy baráti program, az edzés az első, és ennek az odaadó munkának érett be a gyümölcse 2023-ban az Európai bajnoki címmel. A fent említett erények miatt a csapat tagjai igazi példaképek környezetükben és egyesületükben.

Eredményeik: 2023-ban 2 magyar bajnoki cím, 1 magyar bajnokság 2. hely, Európa Bajnoki cím a Vámpírok bálja című előadásukkal.

A csapat tagjai: Barna Adél, Held Orsolya, Kaiser Luca, Kardos Emma Zsolna, Puskás Szilvia, Szombathelyi Péter. Felkészítő edző: Szombathelyi Péter

2023. év „Év edzője”

SZOMBATHELYI PÉTER

A Veritas Fitness Fitkid Sportegyesület edzője fiatal kora ellenére rendkívül céltudatos személyiség. Gyermekként ismerkedett meg azzal a sporttal, ahol most kiemelkedő edzői tevékenységet folytat.  Általános iskolás volt még, amikor a szentesi egyesületnél kezdett fitkidezni, középiskolai tanulmányai végén útra kelt, hogy tapasztalatot és szaktudást szerezzen több hazai neves egyesületnél, majd hazatért és a szentesi Veritas Fitness Fitkid Egyesület vezető edzője lett.


Munkásságának köszönhetően az egyesület eddigi legsikeresebb évét tudhatja magáénak. Több Európa bajnoki címmel és megszámlálhatatlan országos bajnokkal büszkélkedhetnek. Edzői pályafutása még rengeteg sikert tartogat, hiszen jelenleg a Testnevelési Egyetem tanulójaként igyekszik szakmai képzettégét tovább növelni.


Tanítványai egytől egyig nagyon szeretik az óráit, hiszen pontosan tudják, ütemezett, a hét minden napjára beosztott, szigorú edzéstervét a versenyek sikerei meghálálják. Petya bá, ahogyan növendékei szólítják, igazi reménységből mára teljes joggal kiváló edző lett.

Fotók: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.