Közgyűlés, összegzés – Szeniorjaink ismét lendületes év elé néznek

Évzáró közgyűlését tartotta a Delfin Egészségmegőrző Sport Club december 29-én, amikor a szentesi szenior úszás 30. évfordulójára is emlékeztek. Az egyesület 2000 óta működik, jelenleg 82 taggal. Pályáné Téli Éva egyesületi titkár örömmel idézte fel, hogy az egyesület október 23-án Szentes Városért Emlékérem kitüntetésben részesült.

Büszkeséggel tölti el a szentesi szeniorúszókat, hogy 2023 évben országos és nemzetközi versenyeken 35 sportolójuk ért el kiemelkedő eredményt, s hogy Virágos Éva az Év sportolója lett a Sportolói Ünnepségen.

Pólyáné Téli Éva arról is beszámolt, hogy 2025-ben, amikor 30. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Szenior Úszóversenyt Szentesen, az egyesület életét 1993-tól meghatározó eseményekről és sikerekről könyvet szeretnének megjelentetni. Ehhez a vállalkozásukhoz folyamatosan keresik a szponzorokat. Ismertette továbbá a legjelentősebb eredményeket, a dicsőségtáblát, amelyet az egyesület 55 versenyzője alakított egész évben. 15 nemzetközi versenyen vettek részt. Az egyesület úszói 79 bajnoki címet szereztek egész évben az országos bajnokságokon. Az összteljesítményük alapján az aranyérmek száma 524, az ezüstérmeké 216 és 128 bronzérem tartozik még a mérleghez. Mindehhez társulnak az egyéni és korosztályos csúcsteljesítmények és az örökös bajnoki címek.

Versenynaptáruk erre az évre már 20 versenyt tartalmaz, köztük a Qatari Világbajnokságot mindjárt februárban. Ciprus, Tunézia, Románai, Szlovákia már nemzetközi versenyhelyszínt ad.

Idehaza, a hazai pályán január 20-án kerül sor a IX. Évindító Nemzetközi Szenior Összetett Sprint Úszóversenyre, valamint Országos Bajnokságot rendeznek 1500 méteres gyorsúszásban. 15 versenyszám lesz 13 korcsoportban. Szívesen és örömmel veszik a helyi szurkoló közönség biztatását.

Kép és szöveg: – dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.