Konyha: Öttevényi meggyes piskóta
Hozzávalók: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 23 dkg liszt, 10 dkg dióbél, 5 dkg vaj, 50 dkg meggy, 1 dl rum, 4 dl tejszín, 6 dkg porcukor, 6 dkg fõzõcsokoládé.
Elkészítés: A tojásokból, a lisztbõl, a cukorból és a dióbélbõl piskótatésztát készítünk. Ezt a maszszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm, tetején e-gyenletesen elosztom a kimagozoott meggyet. Középmeleg sütõben megsütöm. Ha megsült, lisztezett deszkára kiborítom. Ha kihûlt, rummal meglocsolom és tégla alakú darabokra felszeletelem. Tejszínhabbal díszítem, a tetejére reszelt fõzõcsokoládét szórok.
Lehõcz János olvasónk receptje