Narancslikőr
Narancslikőr
Hozzávalók:
- 0,75 dl gin
- 5 kanál kristálycukor
- 5 szem borókabogyó
- 2 szem csillagánizs
- 1 kis darab szárított gyömbér
- 1 darab citrom és
- 2 darab narancs héja
Elkészítés:
A narancsok és a citrom héját éles késsel spirál alakban letekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a fehér héjból csak kevés maradjon a tekervényen, és igyekezzünk minél hosszabb csíkokat egészben hagyni. Az italt beletöltjük az üvegbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és beletekerjük a gyümölcsök héját. Világos helyen érleljük legalább két hétig. Ez után korlátlan ideig fogyasztható önmagában is jégkockával – vigyázat, meglehetősen erős ital! – vagy koktélként narancslével.