Narancslikőr

Narancslikőr

Hozzávalók:

  • 0,75 dl gin
  • 5 kanál kristálycukor
  • 5 szem borókabogyó
  • 2 szem csillagánizs
  • 1 kis darab szárított gyömbér
  • 1 darab citrom és
  • 2 darab narancs héja

Elkészítés:

A narancsok és a citrom héját éles késsel spirál alakban letekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a fehér héjból csak kevés maradjon a tekervényen, és igyekezzünk minél hosszabb csíkokat egészben hagyni. Az italt beletöltjük az üvegbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és beletekerjük a gyümölcsök héját. Világos helyen érleljük legalább két hétig. Ez után korlátlan ideig fogyasztható önmagában is jégkockával – vigyázat, meglehetősen erős ital! – vagy koktélként narancslével.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.