Bográcsos pecsenye
Bográcsos pecsenye
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagy fej hagyma
- 1 evőkanál liszt
- mustár
- kakukkfű
- majoránna
- 2 dl. vörösbor
- 2 dl. tejföl
- 10 dkg. gomba
- só
- bors
A megmosott húst keskeny csíkokra vágjuk. A bogrács alján hevített zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük, és közepes tűzön néhány percig pároljuk. Majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, és felöntjük a vörösborral. Lassú tűzön forraljuk. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel és mustárral dúsítva újra felforraljuk.
Jó étvágyat kívánunk!