Szentes Rehab, vagy magánérdek!?

REAGÁLÁS CIKKÜNKRE
Előző lapszámunkban a szentesi képviselő-testület előterjesztését feldolgozva adtunk hírt a Szentes Rehab Kht. alakulásáról. Fel sem tételeztük, hogy az előterjesztést nem egy jól előkészített cégátalakulás előzi meg. Mint utóbb kiderült a leírtak cégérdekeket sértettek. A szombathelyi székhelyű Lux-Tex Kft. kérésére az alábbiakat adjuk közre:

A Lux-Tex Kft. 2000-ben alakult, mint jogutód, így már 14 éve foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket az ország több területén, kb. 2000 főt. A szentesi inkubátorházban 2003. augusztusában hozta létre új foglalkoztatóját! Saját költségünkön kialakítva a helyiségeket, amelyekből csak az anyagköltség egy részét lakhattuk le. Komoly erőveszítésünkbe került a dolgozók kiválasztása és betanítása, a munkák megszervezése, melyre külön vezetőt alkalmaztunk, fizettünk. Az idei évre végre kezdtek az eredmények javulni! Ekkor jöttek az újságcikkek, teljes meglepetésünkre az önkormányzat új kht. ötlete, amit csak üdvözölni tudnánk, ha nem a mi munkavállalóinkkal és munkánkkal a mi telephelyünkön valósítanának meg.

Az újságokból értesültünk arról is, hogy a „kormány intézkedése alapján nehéz  helyzetben vagyunk és felszámoljuk szentesi telephelyünket, ill. mi is felszámolás alatt vagyunk.“
Minket senki sem keresett meg sem az önkormányzattól, sem az újságoktól. Ezért most közöljük, hogy ez mind valótlan.A kormány intézkedése szentesi telephelyünket nem érintette, mert a foglalkoztatás 2003-ban már fennállt. Felszámolni sem akartuk, és mi sem állunk felszámolás alatt.

A cikk megjelenése után viszont a szentesi telephelyünk 44 dolgozója adta be egyszerre felmondását, hogy az új önkormányzati kht-hez megy dolgozni, illetve eddigi partnereink május 12-én felmondták egyoldalúan szerződéseiket a munkákkal kapcsolatban. Ezzel valóban nehéz helyzetbe hozták cégünket, beavatkozva a piaci viszonyainkba, és az itt hagyott kb. 8 ember foglalkoztatásának megszervezésében. (Már nem tudunk szalagban foglalkoztatni.) Egy, a kht. és az önkormányzat részéről, rádió toborzásból kiderült, hogy a jelenlegi vezetőnkként adja meg az önkormányzat, mint felvételt szervező személyi vezetőt. Milyen foglalkoztatásban? A mi munkaidőnkben, a mi bérünk terhére „toboroz“ embereket a  munkahelyi vezetőnk.

Tekintettel arra, hogy a cikkek alapján társaságunk több megrendelője társaságunkkal szemben bizalmatlanságát fejezte ki, továbbá egyes megrendeléseinket a korábbi gyakorlattól eltérően biztosíték adásához kötötték, a már felvállalt munkáinkat nem tudjuk  teljesíteni, valamint a megmaradt pár emberrel aránytalanul nagy bérleti díjat fizetünk. Így hitelrontásért és károkozásért az önkormányzatot perelni kívánjuk.

A térségben még 100 embert foglalkoztatunk, de ezek után fontolóra vesszük a térségből való teljes kivonulásunkat, remélve, hogy az új kht. ezeket az embereket sem „hagyja cserben“.Mindezek ellenére a megváltozott munkaképességű emberek érdekében sok sikert kívánunk a kht. üzemeltetéséhez.

Koszta Erzsébet – ügyvezető“

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.