Népszerű a megújult húsbolt – A Brillir Kft. házias ízeivel
Az elõzõ számunkban mutattuk be a derekegyházi vágóhíd tevékenységét, amelyet a Brillir Kft. üzemeltet. A vágóhíd egyik mintaboltja a szentesi zöldségpiac mellett, a Rákóczi u. 2. szám alatt található. A bolt vezetõje, Tóth Attila örömmel mondja, népszerû a bolt. A fiatalember tõsgyökeres szentesi, 1992 óta dolgozik húsbolti eladóként.
(A fotó kinagyítható!)
– A vevõink megkedvelték a házias ízeket, a hagyományos, lassú pácolással készült húsféleségeket. Már felkészültünk a húsvétra, a füstölt tarja és csülök mellett finom parasztsonka és parasztlapocka, kisebb hálós sonkák is kaphatók, – sorolja.
Érdeklõdésemre említi, hogy minden reggel a teljes termékskálából érkezik friss áru. Mivel a vágóhíd sertéseket dolgoz fel, a bolt kínálata is ezekre a finomságokra épül. Marhahúst keddenként kap az üzlet.
Figyelem a kilincset egymásnak adó vásárlókat. A gyomorba töltött disznósajtból szinte mindenki kér. Nem csoda, hiszen a hûtõpult üvege mögül gusztusos látványt nyújt. Népszerû a házias májas, a rizses hurka fodros- és vékonybélbe töltve, hozzá egy-két szál sütõkolbász is kívánkozik. Attila mindig megmutatja a vevõnek a kért árut, nagyon figyelmes és udvarias. Jó látni az elégedett arcokat.
A kis boltban konyhai fûszerek, savanyúságok, száraztészták és liszt, cukor is kapható. Naponta 7-12 és 13-16 óra között tart nyitva. Hétvégén az ebédhez valót 7-11 óra között szerezhetik be a vevõk, akik tudják: a házias ízekért és megbízható minõségért érdemes ide mind gyakrabban betérni.
Kép és szöveg: dite
Előzmény: www.varosivisszhang.hu/?p=3436