Grillezéskor császárcsipsz
Folytatjuk a Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem termékeire, és az azokat árusító mintaboltokra vonatkozó ajánlatunkat a grillszezonban.
A szentesi, Rákóczi Ferenc utcai Mintabolt (Zöldségpiac mellett) üzletvezetője, Szűcs Antal ezúttal a grillezés három meghatározó alapanyagára, a szűzpecsenyére, a tarjára és a karajra ad hasznos tippeket. Ez a három húsféleség a saslik alapanyaga is. A saslik sós, borsos fűszerezése elégséges. A szűzpecsenye a sertés igazi sovány, legpuhábbra elkészíthető része.
-Az étolajos, fűszeres, fél citrom levével dúsított páckeverékben megforgatott húsokat, tarját, karajt, a sütés előtt 1 napra tegyük a hűtő aljába. Ha sütőben sütjük a húst, egy kevés sörrel meglocsolhatjuk.
-A tárcsát
úgy is előzsírozhatjuk, hogy főtt, füstölt császárszalonnát teszünk körben a
tárcsa szélére. Sülés közben a zsír kiválik belőle, és megfelelő mennyiségű
zsiradékunk lesz a húsok sütéséhez. A szalonnánk sülés közben elvékonyodik,
formátlanná válik, ám így is ízletes csemege. A családban a „császárcsipsz”
elnevezést „ragasztottuk” rá. Így használjuk, nagyon szeretjük – mesélte a
hentesmester. Majd hozzátette:
A főtt, füstölt szalonna zsírja még kellemesebb ízt ad a benne készülő
húsnak. A grillezésre szánt zöldségeket
is nyugodtan megforgathatjuk benne.
A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon a Fő utca 20-24. szám alatt. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. Kellemes grillezést mindenkinek!
Kép és szöveg: DT. x.