NB II: pénz és pénz…

HOGYAN TOVÁBB: SZENTESI TE?
A szentesi önkormányzat a forráshiánnyal csökkentett költségvetés 1%-át fordítja a sportegyesületek támogatására. Céltartalékba helyezett továbbá a pályázati kuratóriumi rendszer megszűntével további 10 millió forintot, valamint 2,6 millió forint tartalékot képezett. A sportbizottság a Szentesi TE működéséhez 6 millió forinttal járult hozzá.

A TE felnőtt csapata jogot szerzett az NB. II-ben való szereplésre. A szereplés minimális működési költsége ebben az évadban 7 millió forint. Értendő ez alatt a bajnokság nevezési díja, bírói, utazási költségek, szövetségi tagdíjak, orvosi díjak. A sportpályát, és a szociális létesítményeket a sportolók térítésmentesen használhatják.

Erre az összegre a klubnak nincs fedezete. Mivel 3 millió forint a II. félévi sporttámogatásuk, így a hiányzó 4 millió forintot a város a következő feltételek mellett hajlandó rendelkezésükre bocsátani: 2 millió forint a sportbizottság tartaléka, 2 millió forintot a forráshiány terhére különítenek el. Cserébe a csapat “Szentes” nevét használja, ill. folyamatosan Szentesen működik. Az összeg nem használható fel személyi kiadásokra, és egyéb, a bajnoksághoz nem kapcsolódó költségekre. Az összeggel a csapatnak el kell számolnia. Csak abban az esetben juthat a pénzhez, ha az egyéb működési költségeit szponzori pénzekből biztosítani tudja.

A képviselő-testület június végi ülésén határozott így, ahol Földvári N. István, a  fenntartó Szentesi Torna Egylet elnöke elmondta: nem kívánják a klubot “eladni”. Tény, hogy szponzoraik megfogyatkoztak, az is, hogy Békéscsaba önkormányzatával tárgyalásokat folytatnak. Békéscsabának van pénze, de csapata nincs. Esetükben csapat van, pénzből viszont nincs elegendő. Megerősítette, hogy helyből szeretnék a szükséges forrásokat biztosítani. Amennyiben ez mégsem sikerülne, és a bajnokságban nem tudnának indulni, a megítélt plusz önkormányzati támogatásra sem tartanak igényt.

Rébeli Szabó Tamás hangot adott azon rég óta ismétlődő aggályának, hogy hova vezet, ha évről évre kevesebb támogatást ad az önkormányzat a sportegyesületeinek. 80 milliós igénnyel szemben alig 40 millió forint jut idén a működésükre.

Móra József nem tartotta túl elegánsnak ezt a döntést más – szintén aktív – sportegyesületekkel szemben. Vele ellentétes álláspontot képviselve Halmai László a döntés mellett érvelt.

S hogy hogyan tovább?  Lesz-e NB. II-es labdarúgó csapata Szentesnek? A közeli jövő fogja megadni a választ.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.