Ismerkedés egy rezervátumban

ism-rezervatum01.jpgA Természet Barátai szakkör a  dévaványai túzok rezervátumba látogatott május 21-én. A kellemes egy napos program fantasztikus élményeket  nyújtott a huszonnégy fős csoport minden tagja számára. A rezervátum a Réhelyi nevet viseli. Az első kép a mangalica tenyészet háza táján készült. A második pedig magából a védett túzok birodalomból  örökít meg egy ellesett pillanatot.

A védett állat-, és növényfajok gazdaságságában a csoport tagjai – amellett, hogy hasznos ismereteket szereztek  – egymással is szorosabb barátságra léptek. Felnőttek, gyerekek, tehát a család  közös, hasznos kikapcsolódását szolgáljak ezek az alkalmak.

ism-rezervatum02.jpgA szakkör új ismeretekkel gazdagodva már a következő programokat tervezi. A nyár folyamán szeretnének egy közös tábori programon részt venni, itt a közelben, azaz a szentesi térségben. Olyan helyet keresnek, ahol a dévavá-nyai tapasztalatok mellé helyezhetnék a helyi természeti kincsek feltárásából, megismeréséből származó felfedezéseket is. Egy biztos, a szakkör néhány hónapos fennállása alatt is már sokat gazdagodtak az állandó résztvevők környezeti és természeti ismeretei.

Fotó: Medgyesi István

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.