Ki mit főzött, libából?
Ezen a hétvégén a VII. Libafesztivál eseményeire várják a vendégeket Kiskunfélegyházán. A programok csütörtökön kiállítás megnyitóval kezdődtek, s folytatódtak pénteken a nyolc esztendős Padkaporos Táncegyüttes néprajzi bemutatójával. A helyi művelődési központ szabadtéri színpadán egymást követték a színházi és zenés produkciók. Mi a mai – szombati – eseményekbe kapcsolódtunk be.
A nap fő programja, hogy ki-ki számot adjon arról, hogy ő mit tud sütni, főzni libából. Az alapanyagot, azaz a libahúst természetesen megkapták a szervező művelődési központtól a csapatok. A főző sátrat mindenki magának rendezte be, és az ételeket is ízlése, tetszése szerint készítette. 25 csapat 41 féle étellel mérte össze tudását és ügyességét. Lássuk!
Íme, a "Szabad Fiúk", akik a libasültek kategóriájában királyi lakomával győzedelmeskedtek. Pörköltet is főztek.
Ők egyéb részletek mellett a dekorációra is nagyon adtak.
Fantasztikus – joggal díjazott – raguleves.
Ezt a főzési módot is sokan választották.
A zsűri, Ficsór József polgármester (balról) vezetésével a helyi civil szövetség tárkonyos libalevesét értékeli. A civilek a harmadik helyre főzték magukat.
Az információs sátor munkatársai segítettek a programok közötti választásban, sőt ingyen osztották a friss libazsíros kenyeret lila hagymával.
Ízelítő a színpadi műsorból.
Hatalmas sikert aratott délután a Csongrádi Alföld Néptánc Együttes.
A fesztivál holnap kulturális programok sokaságával folytatódik. Lesz továbbá liba szépségverseny is. A büfé sátorban frissen sütött libamájat, combot, valamint libatepertővel készült pogácsát árusítanak. Reméljük, az idő is jó lesz. Érdemes ezt a kikapcsolódást választani.