Dinnyefesztivál

A dinnye fõváros Medgyesegyházán idén is nagyszabású fesztivált rendeztek. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy sok szentesi választotta kikapcsolódása helyszínéül a Békés megyei nagyközség  augusztus 12. programját.

inf.jpgSzentesiek nyerték például a dinnyesaccoló versenyt. Hihetetlen súlyú és nagyságú dinnyék kerültek ki most is a termelõk háza tájáról. Ám azt senki sem gondolta – a tulajdonoson kívül – hogy 49,4 kg. súlyt kell nyomnia a “legtökösebb dinnyés” csoda dinnyéjének. Pedig az idén ennyi kellett az elsõséghez. S hogy jövõre túl tudja-e majd ezt valaki szárnyalni? Biztosan. A termelõk ügyességének, s persze szerencséjének senki és semmi sem szabhat határt. Ha csak az idõjárás nem.  A helyi gazdák ugyan nehezebb évre panaszkodtak, de ez a “felhozatalon” cseppet sem látszott meg.
S aki a dinnyekóstolás mellett vágyott zenei csemegére is, az szórakozhatott az Inflagranti (képen) és  Aradszky László fergeteges mûsorán vagy a világsztárvendég Saragossa Band majd kétórás élõ koncertjén. Az est fellépõi minden korosztályt hangulatba tudtak hozni, hiszen  a Saragossa nyolcvanas évekbeli sikerszámain együtt tapsoltak, énekeltek, táncoltak a tizenévesek is a sztárokkal. Sok ezer látogató volt.
A rendkívüli mulatságról összefoglalót találnak szabadidő rovatunkban is.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.