Sajtos rántott sertésláb
Hozzávalók: 2 sertésláb, 1 tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, só, törött bors, 5 dkg. reszelt parmezán sajt.
A megtisztított lábakat kuktafazékban, kevés sós vízben olyan puhára fõzzük, hogy a csontjai magától kicsússzanak. Az összes csont eltávolítása után a színhúst belenyomkodjuk egy kerek formába. Egy-két evõkanál levet ráöntünk, majd hagyjuk kihûlni. Ezután lefedve a hûtõszekrényben megdermesztjük. (Elõzõ nap érdemes így elõkészíteni.) Másnap kiborítjuk a formából és éles késsel tetszés szerinti darabra vágjuk. Lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába forgatva, bõ forró olajban ropogós pirosra sütjük és melegen tartjuk. Tartármártással és sült hasábburgonyával tesszük az asztalra.