Az új évben is változatlan árakon!

A Brillir kft. termékei.A Brillír Kft. Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzeme az új évben is a már  megkedvelt, kiváló minõségû, házias ízesítésû termékeivel, változatlan áron szolgálja ki a vásárlókat mintaboltjaiban Szentesen, Csongrádon, Mindszenten, Szarvason és Szegeden.
A hónap termékei a hagyományos eljárással készülõ, valamint a bors nélküli “tótos”, csípõspaprikás szalámik, a lángolt csípõs kolbász, vagy a sima sózott füstölt Kolozsvári szalonna.

A tél slágere volt hajdanán nagyanyáink hájas tésztája. Ma is elkészíthetõ, hozzá a háj is beszerezhetõ, ha elõre megrendelik a mintaboltban.

Az agyongyúr hájas így készül:
4 dl. tejföl, 1 fél deci tej, 4 tojás sárgáját tesszük hozzá és a fehérjét habnak felverjük. 1 deka élesztõ, egy kis só, 6 kanál cukor és liszt, amit felvesz.
Az így készült tésztát kinyújtjuk és megkenjük hájjal. Összehajtogatjuk és állni hagyjuk 15 percre. Majd megint kinyújtjuk, megkenjük hájjal, összehajtogatjuk és ismét állni hagyjuk.
Kinyújtjuk és kockákra vágjuk. Tölteléket (mák, dió, lekvár, túró…) teszünk az egyik felére, a másikat ráhajtjuk. A tepsiben egész tojással kenjük. Elõmelegített sütõben sütjük. Tálalás elõtt porcukorral hintjük. Jó étvágyat hozzá!           (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.