Közéleti kávéház

kozeletikavehaz01.jpgPOLITIKA MENTESEN
A Dobos-team által szervezett Közéleti kávéház programsorozat három hónappal ezelőtt kezdődött. Az első programon a Petőfi cukrászdában Szirbik polgármester volt a vendég. Ő dr. Tóth Gyula mesteredzőt jelölte meg, s így megy a sor tovább. Hétfőn este az ő jelöltje, dr. Csiky László orvos-szobrász mesélt életéről, örömeiről és kudarcairól.

A bensőséges hangulatú portrésorozat  híre egyre több érdeklődőt vonz. Ők már tudják, hogy minden hónap első hétfőjén a Petőfi cukrászdában töltik az estét.

Dr. Dobos András fejéből pattant ki a szikra, hisz mi szentesiek nap mint nap elmegyünk egymás mellett úgy, hogy egymásról szinte mit sem tudunk. Kell egy alkalom, ez lett a közéleti kávéház, ahol  a város értelmisége egy hónapban egyszer összejön,  Horváth Zoltán pedig helyet és bőséges vendéglátást biztosit a beszélgetéshez. Szabály, hogy ezeken az estéken politikáról szó sem eshet.

A “Négus” etióp császártól – ez volt ugyanis Csiky doktor első meghatározó szobra diák korában – egészen a legújabbi – 2 méteres – táncoló székelyig, egy óra alatt lepörgette élete legfontosabb történéseit művészetben, sportban, s persze szakmájában, az orvoslásban.  Így most már azt is tudjuk, hogy erdélyi arisztokrata családból származik, s hogy Bugyi tanár úr sebészt szeretett volna  faragni  belőle.

S ahogy szóba hozta nemzetközi sikereinek helyszíneit, úgy kerültek elő az azokat bizonyító relikviák. Aztán a hetvenes évek atlétikáját meghatározó korszakában olyan személyiségek kerültek ki a keze alól, mint Balogh László, Katona Sándor vagy Kovács Kálmán, akik a sportág helyi nagyságai lettek. Tartalmas és sikeres életében a legbiztosabb támaszt családja jelentette, amit meg is köszönt feleségének, Ilikének.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.