Gasztro piac: Szeretnék sokan, ha gyakrabban lenne – Most mi kerül a garabolyba?
Június 21-én ismét benépesül a szentesi Mûvészetek Háza környéke, hiszen elérkezett a gasztro -és kézmûves piac napja.
Az elõzõ, május 17-ei rendezvény is nagyon jól sikerült. Árusokkal beszélgetve, megerõsítették, hogy rendszeresen részt kívánnak venni a programon, mert nyitott a helyi közönség a termõföld és a kétkezi munka valódi értékei iránt. Saját készítésû, juh-, kecske-, tehéntej felhasználásával, különleges, egyedi fûszerezésû sajtokból, házilag készült lekvárokból, gyógynövényekbõl rendkívül gazdag volt a választék. Hol találunk ennyi hasznos terméket, ráadásul egyszerre? A vásárlóközönség részérõl többen megfogalmazták: szívesen vásárolnának gyakrabban, akár heti rendszerességgel ezekbõl a termékekbõl.
De a kézmûvesség remekei is meglepetést okoztak. A kézimunkák, hímzések, ékszerek, ötletes egyedi ajándéktárgyak, fafaragások szemet gyönyörködtetõ sokfélesége nem csak a pénztárcánkat, fantáziánkat is megnyitja, ha örömet szeretnénk szerezni magunknak vagy másoknak.
Folytathatjuk tehát az ismerkedést az újdonságnak számító ízekkel, formákkal, miközben akaratlanul is formálódik ízlésvilágunk, látásmódunk, értékrendünk, méghozzá pozitív irányba. Remek találkozási pont is a piac, használjuk ki, éljünk a lehetõséggel!
– te –