Konyha – Ideiglenes krémes

Csinos szakácsnő.8 tojás (fehérjét és sárgáját külön választjuk), a sárgájához adva 20 deka cukrot, 5 cs. vaníliás cukrot és 15 deka puha margarint elkeverünk habosra.

10 ek. lisztet, 1 kávéskanál sütõport hozzá adunk a krémhez. Végül 9 deci tejet fokozatosan keverünk bele, és beleengedjük a keményre felvert tojás fehérjét is.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és közepes lángon, elõmelegített sütõben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Saját ötlet, hogy a lisztet pudingporral elkeverem. Finomabb tésztát kapok, mert a közepe lágy marad, olyan, mint ha krémmel lenne töltve. Jó étvágyat hozzá!
Gágyor Imréné
Szentes

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.