Megye díjas helyi termékek
Csongrád Megye Élelmiszeripari Terméke Díj
Ez az elismerés annak a kereskedelmi forgalomban is kapható, jellemzően Csongrád megyében termelt alapanyagokból Csongrád megyében előállított élelmiszeripari terméknek adományozható, amelynek minősége kiváló, és ily módon alkalmas arra, hogy Csongrád megye hírnevét is öregbítse.
A Csongrád Megye Élelmiszeripari Terméke Díjat idén a Hungerit Zrt. terméke, a Zizu kedvence kapta. A díjat átveszi: a zrt. vezetője, Magyar József vezérigazgató.
A Zizu kedvence a Hungerit Zrt. csirkemellfiléből készült különleges paníros félkész színhús terméke, amelynek jellegzetessége, hogy a csirkemell legértékesebb részéből készítik, illetve akár mikrohullámú vagy hagyományos sütőben is elkészíthető, így valószínűleg a legegészségesebb ilyen jellegű termék.
Csongrád Megye Bora Díj
Ez az elismerés annak a kereskedelmi forgalomban is kapható bornak adományozható, amely kizárólag Csongrád megye területén termelt szőlőből készült, és olyan kiváló minőségű, amely a Csongrádi borvidék, illetőleg Csongrád megye hírnevét is öregbíti.
A Csongrád Megye Bora Díjat ebben az évben az Ungerbauer Családi Borpince Cserszegi Fűszeres bora kapja, a díjat átveszi: a tulajdonos-pincegazda: Ungerbauer György.
Az Ungerbauer családi borpince, az azt működtető családi gazdaság 1966 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. Kezdetekben a hagyományos Kadarka és Kövidinka fajtákkal foglalkoztak, majd továbbléptek, és létrehoztak egy fajtagyűjteményt, amelyben 15 évig figyeltek, vizsgáltak 12 különböző, főként csemegeszőlő fajtát a leendő telepítések szempontjából. A rendszerváltás előtt két évvel kialakították magángazdaságukat, a közelmúltban 30 hektáros beruházással növelték szőlőterületünket, aminek célja a fajtaszerkezet bővítése és egyben törzsültetvények létrehozása. Öt vörös és hét fehér fajtával rendelkeznek, utóbbiak közül a Cserszegi Fűszeres kapja idén a Csongrád Megye Bora Díjat.