Mozgásban a galéria

A HÓNAP M#368;TÁRGYAI: MUNKÁCSY ALKOTÁSOK
Kiállításról, közéleti kávéházról, fantasztikus képzőművészeti alkotásokról, valóságos “legparádéról“ beszélgettünk dr. Dobos Andrással és Horváth Zoltánnal. Szó esett a lakodalmi szezonról, de a házi kedvencekre is gondoltunk.

Nagyon hangulatos volt a júniusi közéleti kávéházi program a Petőfi cukrászdában. Dr. Tóth Gyula vízilabda mesteredző volt a vendég, s a vele folytatott kötetlen beszélgetésből is kitűnt varázslatos személyisége. A gyerekekért, a jövő vízilabdázóiért való önzetlen fáradozása példa értékű, nagyszerű dolog. Júliusban hasonlóan kiváló vendége volt a közéleti kávéháznak Dr. Csíky László orvos-szobrász személyében.

mozgasbanagaleria01.jpgJúlius végén a galéria anyagából Csépán rendeznek kiállítást. Ám a nyár folyamán is a fővárosban zajlik az igazi képzőművészeti élet. A Nemzeti Galériában Munkácsy Mihály alkotásaiból nyílt kiállítás, amelyre a cukrászda galéria baráti köre is ellátogatott. Ennek kapcsán jut András eszébe, hogy az eddig legnagyobb összegért, 220 millió forintért elkelt magyar festmény, a Poros út szintén Munkácsy alkotás. Megnézték az igazi „Ásító inas“-t, azaz Lusta inast. Érdekesség, hogy a „legtöbbet érő“ képzőművészeti alkotás címet épp a napokban a „Poros úttól“ egy londoni magyar szobor, egy Miklóssy-alkotás  vette át. 400 millió forintnak megfelelő összegért licitált érte egy milliárdos, és nyerte is el a licitet.

A képzőművészet után nézzük az élet dolgait: Zoltán  a lakodalmi szezonban több mint száz féle süteményt szerepeltet a cukrászda ajánlatában. A legszebb családi alkalmakra sütemény előrendelést folyamatosan felvesznek a cukrászdában.
A nyár a kis kedvencek szempontjából viszont sok veszélyt rejteget. A szúnyogok, legyek, kullancsok fertőzéseket okozhatnak. A megelőzés minden kisállattartó érdeke. A kutyusok oltása azonban mégis hiányos, a gazdik nem veszik komolyan az oltások jelentőségét, – panaszolja András, aki a betegségek kezelésénél fontosabbnak tartja a megelőzést.

– A harmadik oltás továbbra is ingyenes, ezzel is szeretnénk ösztönözni a kutyatulajdonosokat a szükséges védőoltások felvételére. Amikor már meg van a baj, a vérvétel adja meg a diagnózist, de sok esetben nem könnyű azt pontosan meghatározni, már szövődmények is zavarhatják az állat biztos gyógyulását. A vérvizsgálat segített nem rég egy fővárosi beteg kutyuson is. Ma gazdája újra örömét leli benne. Ez is bizonyítja, hogy a rendszeres állatorvosi felügyelet, és az oltások időbeni felvétele mellett lehet csak biztonságban tudni kedvencünket, s természetesen magunkat. Az állatok az általuk hordozott kórokozókkal ugyanis könnyen megbetegíthetnek minket is. Javasolja a tulajdonosoknak továbbá, hogy nyers hússal ezekben a meleg napokban ne etessék kedvencüket.

Érdemes tehát megfogadni a szakember tanácsát. Dr. Dobos András a 06-30/357-4468-as telefonon fogadja előzetes időpontkérésüket, akár a képzőművészetekről, akár a kedvencekről legyen szó.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.