A Szentesi Séf Kft Márton napi menüvel készül
November 11-e a naptárban õsidõk óta a téli évnegyed kezdõ napja. Ilyenkor kóstolták meg eleink az új bort, s mivel a termés is bõséges volt, lehetõvé tette a nagy lakomázást. Késõbb is úgy tartották, hogy eljött a paraszti év vége, a cselédek is megkapták bérüket, s gyakran ráadásként egy ludat. A Márton-napi liba-lakomáról szóló elsõ írásos beszámoló 1171-bõl származik.
E hagyomány még ma is, sõt talán egyre inkább élõ, aki megteheti tesz valamilyen lúdból készült ételt a családi asztalra ezen a napon. Ám ma már nem gond, ha nem gágog ez a szép és méltóságteljes madár az udvaron.
Jól tudják ezt a Szentesi Séf Kft. munkatársai is, ezért máris elkezdték öszszeállítani a Márton napi menüt. Döm-södi Imre mesterszakács tájékoztatásul elmondta, hogy a liba leves és a sült liba elmaradhatatlan e hét kínálatából. A gondos figyelem a desszert kiválasztására is irányul majd. Illõ legyen a liba étkekhez, s hogy a húshoz illõ bor is megfelelõ legyen, ám nem is lehet más, mint igazi hazai, csongrádi.
A Márton napi menü egyénileg és csoportosan is rendelhetõ a Páterház Étteremben, akár kiszállítással is. Az étterem Facebook oldalán folyamatos információkat találnak a cég életének fontos eseményeivel, így a Márton napi menürõl is idõben tájékozódhatnak majd.