Öt évtized jóban, rosszban

A Négyesi házaspár a jubileumi ünnepségen. Négyesi János és felesége Juhász Éva 1963. augusztus 3-án fogadott egymásnak örök hûséget Szegeden a móravárosi kis katolikus templomban. Friss diplomával a kezükben a titokban szervezett, szûk körû esküvõ után Nagytõkén kezdte közös életét a pedagógus házaspár.

Házasságkötésük 50. évfordulóját ünnepelték, családi körben az elmúlt hétvégén, közben – titokban –  az életre szóló köteléket házasságkötésük helyén újra megerõsítették.
Jóban és rosszban hûségben kitartottak egymás mellett, két gyermekük, János és Zsuzsanna felnevelése, taníttatása mellett diák generációk egész sorát készítették fel a nagybetûs életre. Ma már 4 fiú és 1 kislány unokájuk szeretetét megélve, az õ jövõjüket tapasztalataik átadásával segítve, csendesen odahaza töltik legszívesebben az idõt.

Családi körben.

Négyesi igazgató úr elõször Nagytõke és Magyartés 6 általános iskolájának mindennapjait szervezte és irányította, majd 10 évre a Damjanich János Általános Iskola, 1985-tõl a Köztársaság téri Általános Iskola vezetésével bízták meg, nyugdíjazásáig, 37 évig dolgozott igazgatóként.
Felesége Szentesen elõbb a Petõfi Sándor majd a Koszta József Általános Iskolában szívvel-lélekkel tanított a versek szépségére, elemzésére, a szavalás tudományára, a magyar nyelv használatára.
Az utóbbi 8 évben a Kisérben élnek, a férj szívesen végzi a kerti munkákat, barkácsol a ház körül és az õ feladata a családi munkamegosztásban puli kutyáik gondozása is.
Éva néni régi kedvtelését folytatva szívesen varr, rendben tartja a család ruhatárát, de az utóbbi idõben a fotózás, a rajzolás és festés  próbálgatása is foglalkoztatja. Ha ideje engedi, az unokák kedvenc ételeinek elkészítése után, szívesen veszi elõ citeráját, hogy gyakoroljon egy keveset. Játékával újra és újra szívesen meglepi akár a barátnõit is.
Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.